Čas za varčevanje

Čas za varčevanje

Sedaj, ko več časa preživimo v svojih domovih, smo se začeli zavedati, da je dobro počutje v domačem bivalnem okolju zelo pomembno. To je tudi čas, ki od nas zahteva več racionalnosti pri nakupih. Med takšne nakupe spada tudi varčna klimatska naprave. Ne skrbite! Poletja vam ne bo potrebno preživeti v neznosni vročini, samo zato da bi privarčevali. Sodobna klimatska naprava lahko pomembno vpliva na prihranke.


Energetski razred


Na gospodinjskih aparatih in tudi na klimatskih napravah lahko najdete energetsko nalepko, ki pove, v kateri energetski razred izbrana naprava sodi. Pri klimah Mitsubishi Electric pričakujte energetski razred SEER A++ in celo A+++ v funkciji hlajenja oziroma SCOP A++ v funkciji ogrevanja.


DC inverter


Inverter sistem je regulacija, ki omogoča učinkovito spreminjanje hitrosti kompresorja in posledično spreminjanje izhodne moči naprave – v skladu s potrebo po hlajenju oz. ogrevanju. Inverter klimatske naprave najprej dosežejo želeno temperaturo in jo obdržijo stabilno brez neprijetnih nihanj temperature – s tem se zniža električna poraba. Mitsubishi Electric pa preseneča še s tehnologijo POKI POKI, ki omogoča najvišjo energetsko učinkovitost klimatskega sistema. Gre za poseben inovativen motor, ki ustvarja močno magnetno silo, s katero zagotavlja visoko učinkovitost in zanesljivost.

POKI POKI inverter sistem

Časovnik


12-urni časovnik je primeren predvsem za čas odsotnosti uporabnika oz. za uporabo ponoči. Časovno pogojena vklop in izklop se enostavno nastavita v urnih intervalih. Tako časovnik še dodatno pripomore pri varčevanju z energijo, saj klimatska naprava deluje optimalno, le takrat, ko jo zares potrebujemo. Izognemo pa se nenehnemu vklapljanju in izklapljanju, ki porabita največ energije. Nekateri modeli imajo tudi tedenski časovnik. Ta ima vgrajeno funkcijo tedenske časovne nastavitve delovanja. Na upravljalniku z nekaj koraki namestimo želeno temperaturo ter pričetek in konec delovanja naprave. Za dodatno udobje poskrbijo modeli klimatskih naprav, ki jih je mogoče upravljati z aplikacijo MELCloud, ki jo namestite na svoj telefon.

MELCloud Aplikacija

Analogne rešitve


Klimatski napravi lahko pomagate s pravilno namestitvijo zunanje enote. Ta naj bo v senci, kjer bo potrebovala manj energije za svoje delovanje in se ne bo pregrevala. Prav tako lahko notranji enoti pomagate s senčili. Manj kot toplote spustite v stanovanje, lažje bo klima delovala. Tudi ventilator lahko pomaga razporediti svež, hladen zrak po stanovanju, da vam bo v krajšem času prijetno.


Izolacija


Za resnično energetsko učinkovitost je potrebno poskrbeti za izolacijo stanovanja ali hiše. Nobena klimatska naprava ne more delovati popolno, če vam hladen zrak uhaja skozi špranje pri oknih in vratih, če nimate izoliranega podstrešja ali pa vam na hiši manjka še fasada. Kljub temu, da okna ali fasada predstavljajo veliko investicijo, je treba vedeti, da z njo dolgoročno prihranite. In še nekaj …

Ream svetuje


Kontaktirajte nas in svetovali vam bomo pri izbiri najprimernejše naprave za vas, s katero boste privarčevali več, kot ste kadarkoli pričakovali.

# Značke objave