Čas za varčevanje

Čas za varčevanje

Sedaj, ko več časa preživimo v svojih domovih, smo se začeli zavedati, da je dobro počutje v domačem bivalnem okolju zelo pomembno. To je tudi čas, ki od nas zahteva več racionalnosti pri nakupih. Med takšne nakupe spada tudi varčna klimatska naprave. Ne skrbite! Poletja vam ne bo potrebno preživeti v neznosni vročini, samo zato da bi privarčevali. Sodobna klimatska naprava lahko pomembno vpliva na prihranke.

 

Energetski razred

 

Na gospodinjskih aparatih in tudi na klimatskih napravah lahko najdete energetsko nalepko, ki pove, v kateri energetski razred izbrana naprava sodi. Pri klimah Mitsubishi Electric pričakujte energetski razred SEER A++ in celo A+++ v funkciji hlajenja oziroma SCOP A++ v funkciji ogrevanja.

 

DC inverter

 

Inverter sistem je regulacija, ki omogoča učinkovito spreminjanje hitrosti kompresorja in posledično spreminjanje izhodne moči naprave – v skladu s potrebo po hlajenju oz. ogrevanju. Inverter klimatske naprave najprej dosežejo želeno temperaturo in jo obdržijo stabilno brez neprijetnih nihanj temperature – s tem se zniža električna poraba. Mitsubishi Electric pa preseneča še s tehnologijo POKI POKI, ki omogoča najvišjo energetsko učinkovitost klimatskega sistema. Gre za poseben inovativen motor, ki ustvarja močno magnetno silo, s katero zagotavlja visoko učinkovitost in zanesljivost.

POKI POKI inverter sistem

Časovnik


12-urni časovnik je primeren predvsem za čas odsotnosti uporabnika oz. za uporabo ponoči. Časovno pogojena vklop in izklop se enostavno nastavita v urnih intervalih. Tako časovnik še dodatno pripomore pri varčevanju z energijo, saj klimatska naprava deluje optimalno, le takrat, ko jo zares potrebujemo. Izognemo pa se nenehnemu vklapljanju in izklapljanju, ki porabita največ energije. Nekateri modeli imajo tudi tedenski časovnik. Ta ima vgrajeno funkcijo tedenske časovne nastavitve delovanja. Na upravljalniku z nekaj koraki namestimo želeno temperaturo ter pričetek in konec delovanja naprave. Za dodatno udobje poskrbijo modeli klimatskih naprav, ki jih je mogoče upravljati z aplikacijo MELCloud, ki jo namestite na svoj telefon.

MELCloud Aplikacija

Analogne rešitve


Klimatski napravi lahko pomagate s pravilno namestitvijo zunanje enote. Ta naj bo v senci, kjer bo potrebovala manj energije za svoje delovanje in se ne bo pregrevala. Prav tako lahko notranji enoti pomagate s senčili. Manj kot toplote spustite v stanovanje, lažje bo klima delovala. Tudi ventilator lahko pomaga razporediti svež, hladen zrak po stanovanju, da vam bo v krajšem času prijetno.


Izolacija


Za resnično energetsko učinkovitost je potrebno poskrbeti za izolacijo stanovanja ali hiše. Nobena klimatska naprava ne more delovati popolno, če vam hladen zrak uhaja skozi špranje pri oknih in vratih, če nimate izoliranega podstrešja ali pa vam na hiši manjka še fasada. Kljub temu, da okna ali fasada predstavljajo veliko investicijo, je treba vedeti, da z njo dolgoročno prihranite. In še nekaj …

Ream svetuje


Kontaktirajte nas in svetovali vam bomo pri izbiri najprimernejše naprave za vas, s katero boste privarčevali več, kot ste kadarkoli pričakovali. Preverite našo ponudbo na sveži spletni strani www.ream.si.

# Značke objave
Ogrevanje s klimo
Previous

Ogrevanje s klimo

Leave review
V prehodnem obdobju je za dogrevanje klima odlična...
Več
Multi split sistemi
Next

Multi split sistemi

Leave review
Če imamo namen s klimo ogrevati ali hladiti več pr...
Več
# Naključni prispevki
Čas za varčevanje - Svezinabivanja.si

Čas za varčevanje

Leave review
Če želimo več privarčevati, nam pri tem lahko pomagajo tudi sodobne klimats...
Več
Prezračevanje prostorov: Ste vedeli, da ogrožate svoje zdravje? - Svezinabivanja.si

Prezračevanje prostorov: Ste vedeli, da vsak dan ogrožate svoje zdravje?

Leave review
Prezračevanje bivalnih prostorov je ključnega pomena za vaše zdravje in fin...
Več
Odpiramo vrata svežine - Svezinabivanja.si

Odpiramo vrata svežine

Leave review
Hišni sejem je namenjen tistim, ki se odločajo za nakup klimatske naprave, ...
Več
Klima - od eksotike do standardne opreme - Svezinabivanja.si

Klima - od eksotike do standardne opreme

Leave review
Vročina je pestila Zemljane že tisočletja pred nami in vsaka civilizacija j...
Več