Kako izbrati klimatsko napravo, ki je prijazna do okolja, varčna z energijo in učinkovita pri hlajenju ali ogrevanju?

Okolju prijazne klimatske naprave

K

limatske naprave so postale nepogrešljiv del naših domov in poslovnih prostorov, saj nam zagotavljajo udobno bivanje in delo v vseh letnih časih.


Vendar pa je izbira prave klimatske naprave lahko zahtevna naloga, saj moramo upoštevati več dejavnikov, kot so energetska učinkovitost, vpliv na okolje, naše potrebe in želje ter seveda cena. V tem članku vam bomo pomagali razjasniti nekaj ključnih vprašanj, ki jih morate postaviti pred nakupom klimatske naprave, in vam predstavili Mitsubishi Electric klimatske naprave, ki so odgovor na ta vprašanja.

Kazalo vsebine

1 Kako izbrati energetsko učinkovito klimatsko napravo?

1.1 Energetski razred in moč klimatske naprave

1.2 Različne vrste in modeli klimatskih naprav

1.3 Potrebe in želje na prvem mestu

2 Kako so Mitsubishi Electric klimatske naprave odgovor na ta vprašanja?

3 Povzemimo

Energetsko učinkovitost klimatskih naprav kažeta koeficienta SEER in SCOP.

Kako izbrati energetsko učinkovito klimatsko napravo?

Energijska nalepka

Energetska učinkovitost klimatske naprave pomeni, da za svoje delovanje porabi čim manj električne energije in s tem zmanjša stroške obratovanja in emisije toplogrednih plinov. Energetsko učinkovitost klimatskih naprav kažeta koeficienta SEER in SCOP. Koeficient SEER nam kaže učinkovitost naprave pri hlajenju in je podan kot razmerje med “močjo hlajenja” in “vloženo močjo” - porabljeno energijo za hlajenje. Koeficient SCOP pa nam kaže učinkovitost naprave pri ogrevanju in je podan kot razmerje med “močjo ogrevanja” in “vloženo močjo” - porabljeno energijo za ogrevanje. Višja kot sta koeficienta SEER in SCOP, bolj je klimatska naprava energetsko učinkovita.

Mitsubishi Electric klimatske naprave imajo visoke koeficiente SEER in SCOP, ki zagotavljajo visoko učinkovitost pri hlajenju in ogrevanju.

Energetski razred in moč klimatske naprave


Energetski razred klimatske naprave nam pove, kako se njena energetska učinkovitost primerja z drugimi napravami na trgu. Energetski razred je označen z barvno lestvico od A+++ do D in črkami od A do G. Naprave z oznako A+++ ali A++ spadajo v najvišji energijski razred in so najbolj varčne z energijo, medtem ko naprave z oznako D ali G spadajo v najnižji energijski razred in so najmanj varčne z energijo. Energijski razred je običajno naveden na nalepki na klimatski napravi ali v njenem tehničnem listu.


Moč klimatske naprave nam pove, koliko toplote lahko odda ali sprejme v določenem času. Moč se meri v kilovatih (kW) ali britanskih toplotnih enotah (BTU). Pri izbiri moči klimatske naprave moramo upoštevati velikost in izolacijo prostora, ki ga želimo ohladiti ali ogreti, število oken in vrat ter smer sonca. Če izberemo premajhno moč, bo klimatska naprava delovala neučinkovito in ne bo dosegla želene temperature. Če izberemo preveliko moč, bo klimatska naprava delovala preveč intenzivno in porabila preveč energije.Različne vrste in modeli klimatskih naprav


Na trgu obstajajo različne vrste in modeli klimatskih naprav, ki se razlikujejo po načinu delovanja, namestitvi, obliki in funkcijah. Najpogostejše vrste klimatskih naprav so:


 • Split klimatske naprave, ki so sestavljene iz zunanje in notranje enote, med katerima poteka cevna povezava. Zunanja enota je nameščena na fasadi ali strehi stavbe, notranja enota pa je nameščena na steni ali stropu prostora. Split klimatske naprave so najbolj razširjene in primerne za hlajenje ali ogrevanje enega ali več prostorov.
 • Multi split klimatske naprave, ki so sestavljene iz ene zunanje in več notranjih enot, med katerimi poteka cevna povezava. Multi split klimatske naprave so primerne za hlajenje ali ogrevanje večjih prostorov ali celotnih stanovanj.
 • Kasetne klimatske naprave, ki so nameščene v stropu prostora. Kasetne klimatske naprave so primerne za hlajenje ali ogrevanje večjih prostorov z visokimi stropi, kot so pisarne, trgovine ali restavracije.
 • Stropne klimatske naprave, ki so nameščene pod stropom prostora Te klimatske naprave so primerne za hlajenje ali ogrevanje večjih prostorov z nižjimi stropovi, kot so skladišča, delavnice ali telovadnice.
 • Talne klimatske naprave, ki so nameščene na tleh prostora in imajo en izpuh za zrak. Talne klimatske naprave so primerne za hlajenje ali ogrevanje manjših prostorov, kjer ni prostora na steni.


Pri primerjavi različnih vrst in modelov klimatskih naprav moramo upoštevati njihovo energetsko učinkovitost, moč, ceno, garancijo, dizajn in dodatne funkcije, kot so samodejna regulacija temperature, senzorji gibanja oseb v prostoru, časovniki, daljinski upravljalniki, specialni filtri za čiščenje zraka in tiho delovanje.


Potrebe in želje na prvem mestu


Pri izbiri klimatske naprave moramo upoštevati tudi svoje potrebe in želje glede udobja, zdravja in estetike. Nekatera vprašanja, ki si jih moramo postaviti pred nakupom klimatske naprave, so:


 • Koliko prostorov želimo hladiti ali greti?
 • Kakšna je velikost in izolacija teh prostorov?
 • Koliko časa bomo uporabljali klimatsko napravo?
 • Kakšno temperaturo želimo doseči v teh prostorih?
 • Kakšno je naše razpoložljivo proračun?
 • Kakšen je naš okus glede oblike in barve klimatske naprave?
 • Kakšne so naše zahteve glede kakovosti zraka in glasnosti?
 • Kakšne so naše možnosti glede namestitve in vzdrževanja klimatske naprave.

Na podlagi teh vprašanj lahko izberemo klimatsko napravo, ki bo najbolje ustrezala našim potrebam in željam ter nam zagotovila optimalno bivalno in delovno klimo.


Kako so Mitsubishi Electric klimatske naprave odgovor na ta vprašanja?

klimatske naprave mitsubishi electric

Mitsubishi Electric klimatske naprave so odgovor na vprašanja, ki smo si jih zastavili v tem članku, saj so:


 • Energetsko učinkovite: Mitsubishi Electric klimatske naprave imajo visoke koeficiente SEER in SCOP, ki zagotavljajo visoko učinkovitost pri hlajenju in ogrevanju. Poleg tega imajo napredne funkcije, kot so inverter tehnologija, ki prilagaja hitrost kompresorja glede na potrebe, in samodejna regulacija s pomočjo različnih senzorjev, kot je i-See senzor, ki preprečuje nepotrebno porabo energije.
 • Okolju prijazne: Mitsubishi Electric klimatske naprave imajo najvišji energijski razred A+++ ali A++, ki pomeni nizko porabo energije in nizke emisije toplogrednih plinov. Poleg tega uporabljajo hladilno sredstvo R32, ki ima nizek potencial globalnega segrevanja (GWP) in ne poškoduje ozonskega plašča.
 • Prilagojene potrebam in željam: Mitsubishi Electric klimatske naprave ponujajo široko paleto vrst in modelov, ki se lahko namestijo v različnih prostorih in situacijah. Poleg tega imajo eleganten dizajn in tiho delovanje, ki ne moti našega bivanja ali dela. Nekatere dodatne funkcije, ki jih nudijo Mitsubishi Electric klimatske naprave, so senzorji oseb, ki usmerjajo tok zraka stran od ljudi, filtri za čiščenje zraka, ki odstranjujejo prah, alergene in vonjave, daljinski upravljalniki, ki omogočajo enostavno nastavitev in nadzor naprave, in časovniki, ki omogočajo programiranje delovanja naprave.


V REAM po klimo Mitsubishi Electric


Klimatska naprava je pomembna naložba v udobje, zdravje in okolje. Zato je pomembno, da izberemo klimatsko napravo, ki je energetsko učinkovita, okolju prijazna in prilagojena našim potrebam in željam. Mitsubishi Electric klimatske naprave so odgovor na ta vprašanja, saj ponujajo visoko kakovost, zanesljivost in inovativnost. Če želite izvedeti več o Mitsubishi Electric klimatskih napravah ali naročiti svojo, obiščite podjetje REAM ali jih kontaktirajte.

# Značke objave