Mitsubishi Electric - personalizirano klimatsko udobje

Mitsubishi Electric naprave

U

godni klimatski pogoji bivanja so v domačem okolju neprecenljivi. Žal pa je želena temperatura v prostoru od osebe do osebe zelo različna. V realnosti to pomeni, da ena sama klimatizirana oziroma ogrevana soba le redko kdaj zagotavlja idealno temperaturo za vse.


Je torej sploh mogoče v enem prostoru doseči najbolj optimalno nastavitev klimatske naprave – torej prilagojeno temperaturo za vsakega posameznika? Da, tudi to je mogoče z naprednimi klimatskimi napravami!


Nenehni napredki tehnologije so v zadnjih letih zares opazni in močno vplivajo tudi na spremembe našega vsakdanjega življenja. Tehnologija danes namreč močno zaznamuje vse aspekte našega življenja: od delovnih mest do načinov povezovanja z drugimi ljudmi in načinov preživljanja prostega časa. 

Tehnologija in personalizacija sta danes mogočna in izjemno pomembna kombinacija.

Personalizacija sodobne tehnologije


Vidik tehnologije v povezavi s personalizacijo je močno vplival tudi na razvoj klimatskih naprav. Inženirji vodilne svetovne znamke na področju klimatskih naprav, Mitsubishi Electric, razvijajo prefinjene, a vzdržljive enote in sisteme. Prav vsak izdelek zagotavlja dolgoletno tiho in energetsko učinkovito delovanje ter minimalen vpliv na okolje.

Med najbolj revolucionarna odkritja znamke Mitsubishi Electric spadajo klimatske naprave, ki zadovoljujejo potrebe različnih posameznikov, ki na kakršenkoli način sobivajo v istem prostoru.


Tehnologija infrardečih senzorjev

Udobje v bivanju

Za ta namen morajo sodobni klimatski sistemi (AC) razumeti številne dejavnike kot so: lokacija stanovalcev/sodelavcev, njihova telesna temperatura, temperatura sten in tal ter pretok toplega in hladnega zraka. V ta namen so pri podjetju Mitsubishi Electric razvili široko paleto tehnologij zaznavanja, med njimi  je tudi tehnologija IR (infrardečih) senzorjev.


V čem je bistvo tovrstne tehnologije? Ljudje in predmeti nenehno oddajajo infrardečo toploto, katere valovne dolžine pa imajo različne lastnosti glede na temperaturo. Vroči predmeti oddajajo infrardeče žarke z daljšimi valovnimi dolžinami, hladni predmeti pa krajše. Torej, v primeru, da klimatski sistem lahko izmeri te valovne dolžine, lahko na podlagi zbranih podatkov določi optimalne klimatske pogoje v prostoru in vpliva na to, kako vsak posameznik zazna temperaturo.

Večja klimatska mirnost čez celoten dan se še posebej ceni v gospodinjstvih z majhnimi otroki ali starejšimi prebivalci, ki so še bolj dovzetni za temperaturna nihanja.

Klimatska naprednost in pozitivna presenečenja


Ena pomembnejših funkcij sodobnih klimatskih naprav je tudi »preventivno delovanje«, ki omogoča sistemom, da nenehno vzdržujejo udobje z napovedovanjem prihajajočih sprememb sobne temperature. Sistem proizvaja hladen zrak, preden se zunanje temperature dvignejo in sončna svetloba segreje prostor. In seveda obratno- sistem preprečuje tudi padce temperature.


Pametna tehnologija in kombinacija sistema A1 in i-See senzorja omogoča, da se klima natančno nauči, kako se temperature gibljejo v vašem domu ter na enostaven način prepreči, da bi v kateremkoli trenutku dneva opazili spremembo toplote. Ko temperatura doseže idealno raven, se tok hladnega/toplega zraka upočasni in ohranja najbolj optimalne pogoje v prostoru – in to vse z le enim samim pritiskom na gumb.


Presenečenja visoko naprednih klimatskih naprav Mitsubishi Electric pa se še kar nadaljujejo! S funkcijo »opazovanja« lahko sistem spremlja, kakšne so temperature, tudi ko je klimatska naprava izklopljena. Če ugotovi, da je temperatura v prostoru prenizka ali (pre)visoka, se lahko sistem samodejno vklopi in po potrebi ogreva ali hladi prostor. To omogoča sistemu, da vzdržuje idealne temperature 24 ur na dan.


Zaključek


Razvoj sobnih klimatskih naprav se bo v prihodnosti le še nadaljeval, pametne klimatske naprave pa bodo tudi v prihodnosti pomembno prispevale k udobju vsakdanjega življenja. Nekaj pa je gotovo: z izbiro sofisticiranih naprednih naprav Mitsubishi Electric je pred vami zdrava, var(č)na, stabilna in brezskrbna prihodnost.


Zagotovite si preverjeno najvišjo kakovost bivanja s pametnimi klimatskimi napravami znamke Mitsubishi Electric še danes!


Uradni in pooblaščeni zastopnik in distributer za izdelke svetovno priznane in kakovostne blagovne znamke Mitsubishi Electric je podjetje REAM d.o.o. Gre za podjetje, ki je več kot le dobavitelj in prodajalec, je zaupanja vreden ustvarjalec dobre klime na dolgi rok.

# Značke objave