Najboljše toplotne črpalke

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke za svoje delovanje izkoriščajo toploto iz okolice in jo uporabijo za ogrevanje prostorov. Toploto pridobivajo iz zraka, vode ali tal, tako da ne potrebujejo energentov, ki bi jih morali skladiščiti nekje v bližini. Tako prihranijo veliko prostora, denarja, pa tudi same električne energije, saj so te naprave večinoma že same po sebi zelo varčne. 

Izberite toplotno črpalko, ki ustreza vašim potrebam.

Razlika je, ali je v hiši talno ali radiatorsko ogrevanje, od česar varira izbira tipa toplotne črpalke, predvsem pa je pomembno, da toplotna črpalka ustreza vašim potrebam.


Lastnosti najboljše toplotne črpalke


Preden se odločite za nakup najboljše toplotne črpalke, naredite analizo, kaj si želite doseči, kaj so vaše prioritete in kaj pravzaprav potrebujete.


Vrsta toplotne črpalke


Glede na naravne danosti terena je mogoče izbirati med toplotnimi različnimi črpalkami, ki za svoje delovanje črpajo energijo iz različnih virov.


Vrsta objekta


Razlika je, ali želite ogrevati novogradnjo ali starejši objekt. Prav tako ni vseeno, ali gre za stanovanje v bloku ali večnadstropno hišo. Izbira najboljše toplotne črpalke ni odvisna zgolj od tlorisa, pač pa tudi od gradbenih materialov in izolacije. Za odlično izolirane novogradnje, pri katerih gre že za pasivno ogrevanje, bomo izbrali drugačno in predvsem manj močno toplotno črpalko kot pri starejšem, slabo izoliranem objektu.


Grelno število - Cop


Grelno število COP (kar je kratica za Coefficient of Performance) se uporablja za primerjavo učinkovitosti toplotnih črpalk. Višje kot je število, bolj učinkovito je njeno delovanje. Grelno število COP predstavlja razmerje med pridobljeno toplotno energijo in porabljenim delom za delovanje toplotne črpalke (elektrika). Če ima torej npr. toplotna črpalka COP 4.0, pomeni, da pridobite za 1 kWh elektrike 4 kW toplotne energije.


Šumnost


Zvok, ki ga povzroča zunanja enota toplotne črpalke, ni nezanemarljiva kategorija pri izbiri. Če imamo hišo na samem in nas občasni zvoki ne bodo motili, potem ni težav. V strnjenem naselju ali v primeru, da imamo zunanjo enoto pod oknom spalnice, pa je vredno razmisliti o modelu, ki deluje nekoliko tišje.


Napredna inverterska tehnologija omogoča, da npr. iz treh kilovatov v zraku shranjene sončne energije pri uporabi enega kilovata električne pogonske moči pridobimo vsaj štiri kilovate ogrevalne toplote.


Toplotne črpalke Mitsubishi Electric

Mitsubishi Eletric Ecodan in Zubadan toplotna črpalka

Najvišjo kvaliteto toplotnih črpalk v ponudbi podjetja REAM zagotavlja Mitsubishi Electric. Ta ponuja več tipov toplotnih črpalk, ki z najsodobnejšo tehnologijo ogrevajo prostore in pripravljajo dovolj sanitarne vode za vse dnevne potrebe. Poglejte nekaj naših favoritov:


  • Mitsubishi Zubadan PUD-SWM80VAA (8 kW): za novogradnje
  • Mitsubishi Zubadan PUD-SHWM120YAA (12 kW): za starejše objekte
  • Mitsubishi Ecodan SUZ-SWM40VA (4 kW) za manjše objekte do 100 kvadratnih metrov ali za stanovanje v bloku


Najboljše pri vsem pa je to, da lahko za nakup nove toplotne črpalke pridobite tudi sredstva EKO sklada.


Zaključek


Ponudbo vrhunskih toplotnih črpalk Mitsubishi Electric preverite pri podjetju REAM. Izkušeni svetovalci vam bodo pomagali izbrati popolno toplotno črpalko za vaš objekt in vaše potrebe, ne glede na to, ali imate manjše stanovanje, družinsko hišo, večji industrijski ali poslovni objekt. Čas je, da preklopite na zeleno energijo in prihranite!

# Značke objave