Top 3 nasveti za izbiro klimatske naprave

Izbira klimatske naprave

K

limatske naprave so se v vročih poletnih dneh v preteklosti izkazale kot nujnost za marsikaterega uporabnika. V kolikor izberete pravo klimatsko napravo za vaš prostor, boste nagrajeni s prijetno ohlajenim prostorom, nižjimi računi za energijo in klimatsko napravo, ki bo delovala brezhibno. Ob neupoštevanju nekaterih parametrov se lahko soočite z višjimi stroški namestitve, popravili, visokimi računi za energijo in hladilnim sistemom, ki vašega prostora morda ne bo tako učinkovito ohladil.


Ker se zavedamo, da je lahko nakup nove klimatske naprave precej stresno, zlasti, če je še nikoli niste kupovali, vam danes razkrivamo, na kaj morate biti pozorni, da bo vaša končna izbira ustrezala vašim zahtevam.


Izberite pravo velikost in zmogljivost


Pri izbiri klimatske naprave morate upoštevati, kako velik prostor imate in ugotoviti, ali je primeren za namestitev. Če jo želite postaviti v majhno sobo, bo zadostovala manjša bivalna klimatska naprava. V kolikor pa je prostor večji boste potrebovali večjo profesionalno, da bi zagotovili ustrezno hlajenje.


Klimatska naprava s posebno visoko zmogljivostjo bo ponudila več hlajenja, kar je smiselno izbrati, ko gre za večje prostore. Medtem ko je klimatska naprava nižje zmogljivosti bolj ustrezna za manjše prostore, saj za hlajenje porabi precej manj energije.

Izberite pravo klimatsko napravo

Torej največji dejavnik za določitev vaše idealne velikosti klimatske naprave je, kako velik je vaš prostor, hkrati pa morate upoštevati tudi:

  • starost vašega prostora,
  • gradbene materiale,
  • pretoka zraka,
  • velikost in število oken,
  • toplotna izolacija (količina, vrsta in starost),
  • koliko sonca je v vašem prostoru in na kateri strani je.


Upoštevajte, da imata lahko dve popolnoma enaki zgradbi z enakimi tlorisi in gradbenimi materiali, različne potrebe po hlajenju. Na primer, bližnja drevesa bi lahko dodala dodatno senco eni, kar pomeni, da je ena zgradba naravno hladnejša od druge.


Poleg zmogljivosti in porabe energije je treba upoštevati še nekaj drugih lastnosti. Ena najpomembnejših stvari, ki jih je potrebno vzeti v razmislek, so vrste in število zračnih filtrov v klimatskih napravah. Večina proizvajalcev danes že ponuja antibakterijske filtre, ki pomagajo pri razkuževanju zraka in pa tudi filtre za odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Večina proizvajalcev danes že ponuja antibakterijske filtre, ki pomagajo pri razkuževanju zraka in pa tudi filtre za odstranjevanje neprijetnih vonjav.

Izberite potrebne funkcije


Ustrezne funkcije klimatske naprave bodo znatno pomagale izboljšati številne vidike vašega prostora. Pomagajo vam, da se boste počutili bolj udobno, nenazadnje pa vam lahko privarčujejo pri stroških z energijo in prihranijo čas. Zapišite si seznam funkcij, ki bi jih želeli pri svoji klimatski napravi in tako zožite izbor.

Funkcije klimatskih naprav

Dandanes lahko že izbirate med funkcijami za nadzor zračnega toka, upravljanjem klimatske naprave preko brezžičnega omrežja na daljavo oziroma daljinskim upravljalcem, če pa želite prihraniti nekaj denarja pri računih za elektriko, lahko razmislite o klimatski napravi s funkcijo nastavitve časovnika.


Zaključek


Gradite ali prenavljate svoj dom? Opremljate pisarno? Ne glede na to, kakšni so razlogi za nakup klimatske naprave, je dobro da veste, da imate več možnosti. Izbira popolne klimatske naprave je ključnega pomena za varnost in udobje v vašem domu ali delovnem prostoru, zlasti v neznosno vročih dneh, ki bodo kmalu tu. S temi nasveti pa boste korak bližje klimatski napravi, ki bo popolna za vaš prostor.

# Značke objave