Toplotne črpalke Mitsubishi Electric in njihove prednosti

Z

ime v Sloveniji morda niso več tako zelo snežene, kot so bile včasih, so pa še zmeraj dolge in mrzle. Včasih celo zelo mrzle. Zato je razumljivo, da iščemo kar najugodnejše in najučinkovitejše ogrevanje. Toplotne črpalke Mitsubishi Electric so simbol kakovosti, ki v dom poleg topline prinašajo velike prihranke.

Če iščete način, kako se ogrevati ceneje, je toplotna črpalka odlična izbira.

Najboljše toplotne črpalke

Velik del stroškov, ki jih imamo doma, je povezanih s pripravo sanitarne vode in z ogrevanjem. Za nižanje številk na položnicah so toplotne črpalke prava izbira, saj ta način ogrevanja porabi le malo električne energije, zaradi tehnologije toplotne črpalke pa da veliko količino toplote. Energetska učinkovitost toplotnih črpalk je neverjetna.

Kazalo vsebine

 1. Toplotna črpalka, ki prepriča
  1. Inverterski motor
  2. Široka izbira modelov za dom in poslovne prostore
  3.  Prihranki in še enkrat prihranki
 2. Kakovost na dosegu roke
 3. REAM - specialist za Mitsubishi Electric
Najboljše toplotne črpalke

Mitsubishi Electric daje velik poudarek kakovosti.

Toplotna črpalka, ki prepriča


Mitsubishi Electric razvija toplotne črpalke že nekaj desetletij. Dolgoletne izkušnje v razvoju in praksi so zlili v linijo Ecodan, ki je na Japonskem in v Evropi uveljavljena kot najboljši način za ogrevanje, saj ima saj ima odlično učinkovitost in minimalen vpliv na okolje. Poglejmo nekaj izjemnih detajlov, ki odlikujejo toplotne črpalke Mitsubishi Electric.


Inverterski motor

Inverterski motor, ki poganja toplotno črpalko, porabi manj energije za svoje delovanje, saj je delovanje optimizirano, kar pa prinese tudi manjšo obrabo delov in daljšo življenjsko dobo. Tak motor ima še eno veliko prednost: to je tiho delovanje. Tako se naprava vklopi v vsa okolja, kjer je zaradi tihega delovanja skoraj ni opaziti.


Široka izbira modelov za dom in poslovne prostore

Če želimo v popolnosti izkoristiti učinkovitost toplotne črpalke, potem je najpomembnejše, da izberemo pravi model glede na prostor in potrebe, ki jih imamo. Ni vseeno, ali želimo ogrevati stanovanjsko zgradbo ali poslovni objekt, novogradnjo ali starejšo zgradbo, ki je manj izolirana:


 • Mitsubishi Zubadan PUD-SWM80VAA (8 kW): za novogradnje
 • Mitsubishi Zubadan PUD-SHWM120YAA (12 kW): za starejše objekte
 • Mitsubishi Ecodan SUZ-SWM40VA (4 kW) za manjše objekte do 100 kvadratnih metrov ali za stanovanje v bloku


Prihranki in še enkrat prihranki

Da je ogrevanje s toplotno črpalko resnično učinkovito, lahko vidimo preko COP števila. COP (Coefficient of Performance) ali koeficient učinkovitosti nam pove, koliko energije dobimo glede na vloženo energijo. Za 1 KW električne energije nam lahko toplotna črpalka Ecodan povrne 3,2 kW toplote. Prihranki pri nakupu toplotne črpalke pa poleg učinkovitosti pridejo še z drugih naslovov:

 • investicija v toplotno črpalko se lahko povrne v 4 letih, če jo primerjamo z investicijo v ogrevanje na plin ali katero drugo,
 • elektrika se je v zadnjem času podražila manj kot drugi energenti, vključno z drvmi in peleti, ki so do sedaj veljali za najugodnejše,
 • prihranki pri pripravi sanitarne vode so lahko do 70 %, če jih primerjamo z nekaterimi drugimi načini segrevanja vode,
 • investicijo lahko delno subvencionira EKO sklad.


Kakovost na dosegu roke

Najboljše toplotne črpalke

Mitsubishi Electric daje velik poudarek kakovosti. Vsak njihov izdelek je rezultat obsežnih raziskav, nenehnega testiranja in skrbi za uporabnika. Tako so postale te toplotne črpalke vzdržljive, tišje in boljše. Pri japonskem podjetju so z inovacijami zmanjšali stroške vzdrževanja, naprave je lažje montirati in uporabljati, toplotne črpalke pa opazno povečajo kakovost bivanja v prostoru. Odkar je ta blagovna znamka leta 1968 na trg dala prvo mono split klimatsko napravo, je Mitsubishi Electric sinonim za vrhunsko hlajenje in seveda tudi ogrevanje.


REAM - specialist za Mitsubishi Electric


Moderno ogrevanje s toplotno črpalko Mitsubishi Electric je le en klic stran. Podjetje REAM je specialist za ogrevanje s toplotnimi črpalkami, zato se lahko pri njih nadejate popolne podpore pri nakupu. Mreža profesionalnih monterjev in serviserjev poskrbi, da je toplotna črpalka vedno dobro nastavljena in vzdrževana. Pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 98 98 in pomagali vam bodo pri odločitvi.


Povzemimo

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric so simbol kakovosti in učinkovitosti. Zaradi svojih edinstvenih prednosti so to naprave, ki prinašajo udobje, zanesljivost in prihranke - poleg tega pa so še na dosegu roke, saj je uradni distributer za Mitsubishi Electric, podjetje REAM, v vaši bližini. Pri njih boste našli vso podporo za ogrevanje doma ali poslovne zgradbe.

# Značke objave