Čiščenje zraka za boljši spanec

Čistilec zraka za boljše spanje

Preobračanje v postelji in težave s spanjem - se s tem srečujete tudi vi? Poglejte si, kako čiščenje zraka vpliva na kakovost spanca in kako si pri tem pomagati.


Kazalo vsebine:

Kakovost zraka v zaprtih prostorih

Kako kakovost zraka vpliva na spanje?

Kako deluje čistilec zraka?

Lahko spim, ko je čistilec zraka vklopljen?

Zakaj izbrati čistilec zraka Mitsubishi Electric?


Čistost zraka, ki ga dihamo ponoči, je nadvse pomembna za kakovost našega spanja.


Mnogo ljudi misli, da je zadrževanje v zaprtih prostorih najboljši način, da se izognemo onesnaženemu zraku. V resnici pa lahko zrak v stavbi prav tako postane onesnažen in kot tak lahko negativno vpliva na naše zdravje. Slaba kakovost zraka v zaprtih prostorih lahko povzroči simptome, podobne prehladu ter v hujših primerih celo astmo, kronično obstruktivno pljučno bolezen, pljučnega raka in srčno-žilne bolezni.


Kakovost zraka v zaprtih prostorih


Kakovost zraka v stavbah in zaprtih prostorih ima tako direkten vpliv na zdravje ljudi. Prezračen in čist zrak prispeva k:


  • preprečevanju bolezni, ki jih povzročajo mikrobi,
  • zmanjševanju simptomov alergij,
  • izboljšanju prekrvavitve in splošnega zdravja,
  • boljši kakovosti spanja.


Kako čiščenje zraka vpliva na spanje?


Spanje je ključnega pomena za naše zdravje, zdaj pa so znanstveniki odkrili še neposredno povezavo med kakovostjo zraka in spanca. Dejstvo je, da slabši kot je zrak v prostoru, slabši je naš spanec. Študije celo kažejo,da obstaja povezava med dolgotrajno izpostavljenostjo trdim delcem v zraku in motnjami spanja. Zato čiščenje zraka velja za enega ključnih dejavnikov, ki lahko izboljšajo kakovost spanja.

Onesnaževalci zraka poslabšujejo kakovost spanja

Kako deluje čistilec zraka?


Virusi, bakterije, alergeni, onesnaženje, cigaretni dim in prašni delci se v zraku, ki ga dihamo med spanjem, ne smejo pojavljati. Zračenje z odpiranjem oken to težavo le delno odpravi, saj tudi zunanji zrak ni popolnoma čist. Pomislimo le na smog ali spomladanski cvetni prah. Čistilec zraka tako deluje kot sesalec, ki s pomočjo ventilatorjev posrka zrak in zrak učinkovito prečisti s pomočjo različnih filtrov.


Ko vklopimo čistilec zraka, se znebimo delcev, ki dražijo naš respiratorni sistem. Temu sledi boljša čistoča zraka in rezultati:

  • ljudje zaspijo prej,
  • poročajo o zmanjšanih alergijah,
  • spanec se podaljša in manj je obdobij budnosti,
  • ljudje se zbujajo bolj naspani.


Čiščenje zraka se priporoča še posebej tistim, ki imajo težave z alergijami, astmo ali dihali.


Lahko spim, ko je čistilec zraka vklopljen?


Lahko. Namen čiščenja zraka je, da izboljša bivalne pogoje, torej tudi spanje. Če čistilec zraka postavimo v spalnico, da bi ga uporabljali ponoči, je predvsem treba poskrbeti, da ga damo na varno mesto. Okrog naprave mora biti dovolj prostora, da zrak lahko kroži brez motenj. Ker so sodobni čistilci zraka zelo tihi, naprava ne bo motila niti tistih z najrahlejšim spancem.

Čistilec zraka je izredno tiha naprava

Zakaj izbrati čistilec zraka Mitsubishi Electric?


Za določitev učinkovitosti čiščenja se uporablja parameter CADR (clean air delivery rate - hitrost dovajanja čistega zraka), ki meri učinkovitost filtriranja trdih delcev. Višji je CADR, višja je zmogljivost čiščenja. Novi čistilci zraka blagovne znamke Mitsubishi Electric se odlikujejo na tem področju, saj imajo eno najvišjih hitrosti čiščenja zraka v stanovanjskih prostorih na trgu čistilcev zraka.


Prav tako filtracijski sistem s filtrom HEPA zajame več kot 99 % nečistoč ter istočasno odstrani neprijetne vonjave in nevtralizira škodljive snovi (npr. formaldehid s filtrom iz aktivnega oglja v kombinaciji s katalitičnim filtrom iz platine). Posledično ti čistilci zraka prispevajo k preprečevanju bolezni, ki jih lahko povzročajo mikrobi in mikroorganizmi, zmanjšanju simptomov alergij in izboljšanju splošnega zdravja.


Zaključek


Čistilec zraka Mitsubishi Electric učinkovito izboljšuje kvaliteto zraka v prostoru in s tem tudi kvaliteto spanja. S tem ko odstranjuje trde delce iz zraka, močno vpliva na naše zdravje, zato ga priporočamo – še posebej tistim, ki imajo težave z alergijami, astmo in drugimi težavami z dihali.

# Značke objave