3 najboljše klimatske naprave za stanovanja

Pomlad in poletje sta letna časa, ko se vrste za nakup klimatskih naprav občutno podaljšajo. Če živite v stanovanju, potem je klimatska naprava odlična za poletno vročino, prav tako pa vam lahko olajša prehodno obdobje, ko daljinsko ogrevanje še ne deluje, vas pa že krepko zebe. Izbrali smo 3 zanimive modele klimatskih naprav, s katerimi bo bivanje v bloku prijetnejše. 

Kazalo vsebine:

1 Funkcionalnosti in estetika

1.1 Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-LN

1.2 Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-AY

1.3 Klimatska naprava Kaysun Prodigy

2 Na kaj paziti pri izbiri klimatske naprave

3 V REAM po nasvet

Naj bo klima v bloku ustrezno velika, estetska in seveda funkcionalna.

Funkcionalnost in estetika

Ker v blokih ponavadi ni veliko prostora, je dobro izbrati klimo, ki bo ustrezala po velikosti, hkrati pa bo še estetska. Seveda pa so pomembne tudi funkcije, ki jih ima in pa učinkovitost ogrevanja in hlajenja.

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-LN

Ta naprava je paradni konj znamke Mitsubishi Electric in ponuja najnovejše tehnologije in inovativne rešitve, zapakirane v najlepše ohišje. Unikatna oblika v štirih barvah, visoka sezonska energetska učinkovitost, tiho delovanje in učinkovita filtracija s Plasma Quad Plus filtrirnim sistemom - vse to vam zagotavlja čist in zdrav zrak v vašem domu. Ta sistem deluje kot električna pregrada, da zajame in nevtralizira najmanjše delce v zraku velikosti do 2,5μm - zajame tudi virusa Covid 19 (SARS-CoV-2). Laboratorijsko preizkušen filtrirni sistem Plasma quad deluje z ustvarjanjem in praznjenjem visokonapetostnega električnega polja.

Klimatska naprava Mitsubishi Electric MSZ-AY

Oblika je kompaktna in stilsko dovršena, odlikujejo pa jo še tiho delovanje, filtracija zraka in nova mat barva - vse to zagotavlja združljivost z arhitekturo prostora in varčno hlajenje in ogrevanje prostorov. Plasma Quad Plus filter, V-Blocking filter, samodejno čiščenje in Dual Barrier prevleka pa so le nekatere izmed funkcij, ki zagotavljajo učinkovito filtriranje škodljivih snovi, preprečevanje rasti plesni in ohranjanje čistosti naprave.

Klimatska naprava Kaysun Prodigy

Kaysun je španska blagovna znamka, ki se ponaša z iskanjem najboljšega ravnovesja med ceno in kakovostjo. Tako marsikoga prepriča z nizkimi cenami, navduši pa z uporabnostjo in učinkovitostjo. Ne samo, da notranja in zunanja enota izjemno tiho delujeta, temveč sta tudi energetsko učinkoviti. Klimo odlikujeta napredna tehnologija in inovativna oblika, ki ji omogočata, da se prilega v vsak dom. Namestitev klimatske naprave Prodigy v vaš dom bo pomenila zagotavljanje udobnega in zdravega bivalnega okolja, ne glede na vremenske razmere zunaj.

Na kaj paziti pri izbiri klimatske naprave

Pri izbiri prave klimatske naprave za svoje stanovanje se lahko vedno obrnete na strokovnjaka. Skupaj bosta poiskala rešitev, tako da se bosta pogovorila o naslednjih lastnostih klimatskih naprav:

  •  energijske nalepke: na njih so pomembne informacije in lastnosti klimatske naprave, vključno z energetskim razredom.
  • nazivna moč naprave: za manjša stanovanja je običajno dovolj 2,5 KW, vse pa je odvisno od velikosti, izolacije in še nekaterih drugih značilnosti stanovanja.
  • SCOP in SEER sta številki, ki povesta, ki povesta, kakšno je razmerje med porabljeno električno energijo in oddano toplotno energijo v gretju ali hlajenju na sezono. Višja kot je, bolj učinkovita je naprava.
  • glasnost: ni povsem nepomembna, še posebej, če bolj rahlo spite, imate otroke ali pa sosede, ki bi jih motila glasna zunanja enota.
  • dodatne funkcije: ogrevanje in hlajenje vsekakor nista edini funkciji naprave. Poleg ventilacije in razvlaževanja se pogovorite še o uporabi daljinskega upravljalnika ali aplikacije.
  • možnost montaže in vzdrževanja: če je le mogoče, kupite klimo z montažo in to pri ponudniku, ki vas lahko usmeri še do zanesljivega servisa. Najbolje je urediti vse na enem mestu.

Če je le mogoče, kupite klimo z montažo in to pri ponudniku, ki vas lahko usmeri še do zanesljivega servisa.

V REAM po nasvet

V podjetju REAM zagotavljajo svetovanje pri izbiri kateregakoli izdelka, ki ga najdete v njihovem prodajnem programu. Po celotni Sloveniji sodelujejo s strokovno usposobljenimi pooblaščenimi poslovnimi partnerji – monterji, ki skrbijo za nadaljnjo prodajo in izvedbo montaže na najvišji kakovostni ravni. Tako lahko dobite popolno klimatsko napravo za svoje stanovanje s celotno oskrbo kar na enem mestu.

Povzemimo

Klimatske naprave za stanovanje morajo biti ustreznih dimenzij, biti učinkovite in še lepe na pogled. Na majhnem prostoru vsekakor videz ni zanemarljiv, prav tako kot uporabnost samih naprav. Zato smo izbrali 2 modele klimatskih naprav, ki se v stanovanju odlično obnesejo in vam izboljšajo kakovost življenja.

# Značke objave