Klimatske naprave v multi-split izvedbi

Klimatske naprave v multi-split izvedbi

Iščete rešitev za ogrevanje oziroma hlajenje prostorov v različnih nadstropjih, večjem stanovanju ali večstanovanjski hiši? Potem je multi-split sistem odlična rešitev za vas! Gre za zunanjo enoto, ki omogoča priklop od 2 do 6 klimatskih naprav različnih tipov in moči. Ponuja različne možnosti in kombinacije za upravljanje idealne temperature v različnih prostorih ter nadstropjih.

Multi-split sistem ponuja izjemno fleksibilnost in udobje prilagojeno posameznikom, ki si delijo različne prostore.

Optimizacija hlajenja in ogrevanja

Prednosti nakupa multi-split sistema je ogromno. Ena izmed največjih je zagotovo prilagajanje temperature za vsak prostor posebej. To vam prinaša izjemno fleksibilnost in vam omogoča, da povsem optimizirate temperature glede na potrebe posameznikov, ki določen prostor uporabljajo. Hkrati pa tovrstna optimizacija temperatur vodi tudi do prihranka energije in posledično prihranka denarja pri mesečnem računu za elektriko. 


Se sprašujete, kako je to mogoče? Preprosto! S prilagoditvijo temperatur posameznemu prostoru ne izgubljamo energije (in posledično denarja) po nepotrebnem. 

Optimizacija hlajenja in ogrevanja

Popolna prilagoditev prostoru

V prid multi-split sistemu klimatske naprave govori tudi dejstvo, da lahko vsako notranjo enoto klimatske naprave izberete specifično za potrebe posameznega prostora.  V manjših prostorih lahko tako namestite eno od najbolj klasičnih stenskih klimatskih naprav, v večjih prostorih pa klimatsko napravo s štiri-smernim izpihom. Možnost imate, da na eno zunanjo enoto priklopite kar do 6 notranjih enot.

Multi-split sistem je odlična izbira, kadar želite uravnavati temperaturo v več prostorih hkrati.

Najboljša možnost nakupa

Najbolj se vam izplača nakup klimatske naprave skupaj z montažo. V tem primeru boste zaradi Zakona o davku na dodano vrednost plačali nižji davek, in namreč 9,5 % davek namesto 22 % (76. člen, ZDDV-1). 


Pogoji, ki jih morate izpolnjevati za tovrsten nakup so naslednji: 

  • Klimatsko napravo morate kupiti kot fizična oseba.
  • Namenjena mora biti za trajno bivanje.
  • Površina vašega stanovanja ne sme presegati 120 m² oz. površina vaše hiše ne sme presegati 250 m².

Povzemimo

Multi-split sistem predstavlja odlično rešitev za upravljanje temperature in ustvarjanje kakovostnih bivalnih pogojev tudi v večjih stanovanjih, poslovnih prostorih ter celo različnih nadstropjih. Gre za rešitev, ki vam omogoča priklop več notranjih enot klimatske naprave na eno zunanjo enoto in tako v različnih prostorih zagotavlja klimatsko udobje skozi celo leto.


V primeru, da imate z namestitvijo multi-split sistema kakršnokoli vprašanje, se lahko obrnete na izkušeno ekipo podjetja REAM. Gre za vrhunske strokovnjake, ki imajo za seboj na stotine uspešno izpeljanih klimatskih projektov in vam bodo znali svetovati pri izbiri najboljše rešitve za vaš primer.

# Značke objave