Klimatske naprave z dvema notranjima enotama

Klimatske naprave z dvema notranjima enotama

Na zunanjo enoto klimatske naprave lahko priključimo več notranjih.

 

Klimatska naprava z dvema notranjima enotama, imenovana tudi multi-split klimatska naprava, omogoča hlajenje ali ogrevanje dveh prostorov hkrati, tako da sta na eno zunanjo enoto priključeni dve notranji enoti. Toda, to še ni vse. Notranjih enot je lahko celo več, kar prinaša veliko prednosti.

 

Multi-split klimatska naprava omogoča hlajenje ali ogrevanje od dveh do šest prostorov hkrati.

 

Multi-split klimatska naprava

 

Glede na potrebe in zahteve prostorov, lahko za notranje enote pri multi-split sistemih izbiramo med:

 

  • stensko klimo
  • kanalsko klimo
  • talno klimo
  • stropno klimo
  • vgradno klimo

 

Zunanjo enoto pa izbiramo glede na število notranjih enot in glede na njihovo skupno zmogljivost. Z uporabo Multi-split klimatskega sistema Mitsubishi Electric lahko ohlajamo in ogrevamo večje zgradbe, saj omogočajo priklop kar do 6 notranjih enot klimatskih naprav, ki jih po potrebi razporedimo po prostorih.

 

Prednosti multi-split klimatske naprave

 

Klimatske naprave z dvema notranjima enotama

Ena zunanja enota manj vpliva na videz fasade.

 

Namesto, da bi vsak prostor posebej ogrevali ali hladili z običajno mono-split klimatsko napravo, lahko z multi-split sistemom marsikaj pridobimo. Prednosti so predvsem naslednje:

 

  • višja energetska učinkovitost naprav
  • ena sama zunanja enota
  • prilagodljivost posameznemu prostoru
  • različne temperature za vsak prostor

 

Nakup klimatske naprave z montažo se splača z več vidikov.

 

Klima z montažo

 

Nakup klimatske naprave z montažo se splača z več vidikov. Prvi je ta, da klimatska naprava z montažo omogoča ugodnejši nakup, saj lahko kot fizična oseba namesto 22 % plačate le 9,5 % DDV. Druga prednost je v tem, da ponudnika montaže ni treba iskati posebej. Če sta prodaja in montaža klime pod eno streho ali če ima prodajalec mrežo usposobljenih monterjev in serviserjev, potem ste na pravi poti, da dobite popoln paket, saj monterji vašo izbrano napravo dobro poznajo in lahko zanjo poskrbijo, kot je predvidel proizvajalec. Še posebej pomembno pa je, da je montaža ustrezna in profesionalna, ko gre za multi split napravo, kjer je montaža kompleksnejša.

 

Povzemimo

 

Multi split klimatske naprave prinašajo mnogo prednosti — predvsem to, da z eno zunanjo enoto povežemo več notranjih enot in tako optimiziramo ogrevanje in hlajenje v posameznem prostoru. Tudi zunanji izgled zgradbe je tako boljši, saj se izognemo več zunanjim enotam, ki bi kazile zunanji izgled objekta. Še posebej pa je pri tem pomembna strokovna podpora pri izbiri in pravilna montaža. Za več informacij o multi split klimatskih napravah se lahko obrnete na podjetje REAM, ki je uradni distributer za klime Mitsubishi Electric, ki ima veliko izbiro enot za povezavo v multi split sistem.

# Značke objave