Prehodno obdobje kliče po klimatski napravi

Klimatska naprava za ogrevanje

Sodobnejše klimatske naprave se zaradi boljše zmogljivosti, dobre učinkovitosti, varčnosti in priročnosti uporabljajo tudi kot naprave za ogrevanje, še posebej pa so praktične v obdobju nepredvidljivih temperatur.

Kazalo vsebine

 1. Ogrevanje s klimatsko napravo v prehodnem obdobju
  1. Hiter preklop med hlajenjem in ogrevanjem
  2. Vzdrževanje temperature v prostoru in enostavno upravljanje
  3. Primerna vlažnost zraka in filtrirni sistem
 2. Ogrevanje s klimatsko napravo je ugodno in varčno
 3. Klimatska naprava za vse leto
 4. Katero klimatsko napravo izbrati?

Klimatske naprave poleg učinkovitega in preprostega hlajenja danes ponujajo še mnogo več. Med drugim so to praktične in varčne naprave, ki so primerne tako za hlajenje kot za ogrevanje. Zaradi enostavnega delovanja pridejo še posebej prav v prehodnem obdobju, ko so temperature nepredvidljive. Več o tem, zakaj je klima za ogrevanje idealna prav za prehodno obdobje, v nadaljevanju.

Poleg hlajenja je klimatska naprava odlična za ogrevanje, še posebej v prehodnem obdobju ob nepredvidljivih temperaturah.

Ogrevanje s klimatsko napravo v prehodnem obdobju


Klimatska naprava je priročna naprava, ki zasede malo prostora, a ponuja veliko. Ravno zato se čedalje več ljudi odloča, da s klimatsko napravo prostore tudi ogreva. Še posebej je klima za hlajenje in gretje praktična v prehodnem obdobju, ko se lahko temperature v istem dnevu precej razlikujejo. Tako nam klimatska naprava pomaga vzdrževati prijetne temperature v prostoru ne glede na nihanje zunanje temperature.


Hiter preklop med hlajenjem in ogrevanjem


Prednost klimatskih naprav je vsekakor, da omogočajo hitro in enostavno preklapljanje med hlajenjem in ogrevanjem. To nam lahko olajša prehodne dni z velikimi razlikami v temperaturah in poskrbi, da je notranje bivanje prijetnejše. Prav tako je dobrodošla lastnost klime ta, da prostor ogreje ali ohladi hitro. Pri hlajenju ali ogrevanju s klimatsko napravo namreč hladen ali topel zrak piha direktno v prostor, zato se le-ta ohladi ali ogreje v najkrajšem možnem času. Tudi ta lastnost klime nam pride še posebej prav v obdobju nenadne menjave visokih in nizkih temperatur.


Vzdrževanje temperature v prostoru in enostavno upravljanje


Klimatske naprave s svojim načinom delovanja vzdržujejo želeno temperaturo v prostoru, zato nas morebitne nižje zunanje večerne temperature v prehodnem obdobju ne bodo motile. Samo upravljanje klimatske naprave je enostavno, saj jo lahko upravljamo z daljinskim upravljalnikom ali pa z aplikacijo na mobilnem telefonu, ki ga imamo vedno pri roki.


Primerna vlažnost zraka in filtrirni sistem


Klimatska naprava skrbi tudi za primerno vlažnost zraka v prostoru. S svojim delovanjem poskrbi, da v zraku vlage ni niti preveč niti premalo, kar vpliva na udobnejše bivanje. Številne klimatske naprave ponujajo tudi visokokakovostne filtrirne sisteme, ki učinkovito odstranijo prah, alergene, bakterije in mikrodelce ter tako zagotavljajo čist zrak.


Ogrevanje s klimatsko napravo je ugodno in varčno

Varčnost ogrevanja s klimo

Ko je govora o napravah za ogrevanje, se zagotovo najprej vprašamo o stroških tako same naprave kot tudi o stroških obratovanja. Še nekaj let nazaj na klimatsko napravo nismo gledali kot na napravo za gretje, saj smo smiselnost njene uporabe povezovali predvsem z vročimi dnevi, ko nam je pomagala doseči prijetne temperature v notranjih prostorih. Prav tako smo klimatsko napravo povezovali z visokimi stroški, kar v današnjem času ne drži več. Sodobne klimatske naprave so namreč ugodnejše, učinkovitejše in predvsem varčne naprave, tudi, ko govorimo o gretju:


 • Ogrevanje s klimatsko napravo je lahko precej ugodnejša rešitev, kot recimo nekatere druge alternative. Gretje s klimo se izplača: po nekaterih izračunih naj bi bilo gretje s klimatsko napravo tudi do 60 % cenejše kot ogrevanje s plinom, cenejše naj bi bilo tudi v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje. 
 • Sodobnejši modeli klimatskih naprav zagotavljajo največjo energijsko učinkovitost, zato je v primerjavi z drugimi načini gretja ogrevanje s klimatsko napravo tudi varčno.
 • Cena same klimatske naprave je v primerjavi z ostalimi napravami ali sistemi ugodnejša, hkrati pa dobimo dve napravi v eni. Tako jo lahko poleti uporabimo za hlajenje, v prehodnem obdobju in pozimi pa za ogrevanje. 

Klimatska naprava je ugodna in varčna naprava za praktično ogrevanje prostorov.

Klimatska naprava za vse leto


Klimatska naprava torej omogoča udobno bivanje skozi celo leto. Poleg enostavnega preklapljanja med hlajenjem in gretjem klimatska naprava nudi še številne druge prednosti in funkcionalnosti.


Čeprav ima običajno zanimanje slovenskih potrošnikov za nakup klimatskih naprav višek poleti, trenutno zaradi negotovosti glede dobave plina opažajo povečano povpraševanje po klimatskih napravah tudi za namen ogrevanja. Če klimatske naprave še nimate in ravno razmišljate o njenem nakupu, poleg upoštevanja osnovnih smernic razmislite tudi o tem, ali jo boste uporabljali zgolj čez poletje ali jo želite uporabljati čez celo leto, torej tudi za ogrevanje. Na podlagi tega se odločite za blagovno znamko, model in dodatne funkcionalnosti.


Katero klimo izbrati?


Za udobno bivanje skozi celo leto izberite klimatsko napravo, ki ustreza vašim zahtevam in potrebam. Sodobne klimatske naprave namreč ponujajo številne funkcije, ki so zelo praktične in lahko naredijo vaše bivanje enostavnejše in prijetnejše. Kljub številnim funkcijam, ki so danes na voljo, pa posebno pozornost namenite tudi energetski oznaki, podatku o izkoristku klimatske naprave in pa samemu ponudniku klimatskih naprav. Izberite takega, ki je zanesljiv in ima v svoji ponudbi kvalitetne klimatske naprave.


REAM d.o.o. je zanesljiv ponudnik klimatskih naprav priznanih blagovnih znamk, ki s strokovno ekipo poskrbi, da izberete pravo napravo zase. Z lastno mrežo monterjev in serviserjev ohranja nadzor nad celotnim procesom vgradnje naprave, njihove storitve pa so vam na voljo po celi Sloveniji. Ponuja široko paleto kvalitetnih klimatskih naprav Mitsubishi electric in Kaysun za ogrevanje in hlajenje, ki so primerne za uporabo skozi celo leto.

Pri izbiri klimatske naprave posvetite posebno pozornost tudi ponudniku klimatskih naprav.

Povzemimo


Klimatska naprava je priročna naprava, ki ponuja veliko več kot samo hlajenje - danes je postala praktična in varčna rešitev tudi za ogrevanje. Še posebej je dobrodošla v prehodnem obdobju, ko se temperature v istem dnevu precej razlikujejo, saj jo lahko takrat uporabimo tako za hlajenje kot tudi za ogrevanje. REAM ponuja kvalitetne klimatske naprave za ogrevanje in hlajenje, ki lahko s številnimi sodobnimi funkcionalnostmi naredijo vaše bivanje prijetnejše skozi celo leto.

# Značke objave