Nakup klimatske naprave - 5 nasvetov

5 nasvetov pri nakupu klimatske naprave

B

rez klimatskih naprav si čedalje težje predstavljamo bivanje. Če klimatske naprave še nimate, ob poletni vročini prav gotovo vsaj enkrat pomislite na njen nakup. Prijetno ohlajen prostor je postal nuja za udobno bivanje in delo, še posebej, če v določenem prostoru preživljamo večji del dneva. 


Ob izbiri primerne klimatske naprave boste nagrajeni z zmogljivo, dobro delujočo napravo, ki vam bo omogočala prijetne temperature v prostoru. Nakup klimatske naprave pa naj ne bo impulzivna odločitev. Se sprašujete, kaj je dobro vedeti, preden se odločite za njen nakup? Ponujamo vam pet nasvetov.

Brez klimatske naprave si čedalje težje predstavljamo bivanje, vseeno pa naj nakup ne bo impulziven.

1. Klimatska naprava naj ustreza velikosti vašega prostora


Pri izbiri klimatske naprave je ključno to, da je primerna velikosti prostora, ki ga nameravate hladiti ali ogrevati. Glede na velikost prostora izračunamo moč naprave, ki je pomembna za energijsko učinkovitost klimatske naprave. Poleg same velikosti prostora upoštevajte tudi podatek, koliko ljudi se dnevno zadržuje v prostoru. Za približen izračun lahko uporabite katerega izmed spletnih kalkulatorjev ali pa se obrnete na strokovnjake.


2. Klimatska naprava naj bo nameščena pravilno 


Montaža klimatske naprave se zdi nekaj, na kar je potrebno misliti šele po nakupu, čeprav v resnici ni tako. Ne pozabite, da je učinkovitost delovanja klimatske naprave odvisna tudi od pravilne montaže. Lokaciji namestitve zunanje in notranje enote zato še pred nakupom namenite nekaj pozornosti in razmislite, kakšne so vaše možnosti. Tako boste poskrbeli, da bo vaša klimatska naprava delovala pravilno in optimalno. Smotrna rešitev je tudi nakup klimatske naprave z montažo (link do novega članka! julij-Svežinabivanja #1), kjer bodo namestitev opravili izkušeni strokovnjaki. 


3. Klimatska naprava naj nudi  funkcije, ki jih potrebujete

Klimatska naprava s funkcijami za vas

Novejši modeli klimatskih naprav nudijo številne funkcionalnosti: upravljanje termostatov na daljavo s pametnim telefonom, povezovanje s klimatsko napravo preko wifi omrežja in z ostalimi napravami v domu, funkcijo razvlaževanja, itd. A naj vas število funkcij klimatske naprave ne zavede pri nakupu. Ni pravilo, da so klimatske naprave z večjim številom funkcij boljše. Razmislite o svojih potrebah in se odločite za tako, ki vam bo nudila tisto, kar potrebujete. Če želite napravo, ki je enostavnejša za uporabo, vam bo zadostoval osnovni model, če pa ste tehnološki navdušenec, boste zagotovo izbirali med modeli z naprednejšimi funkcijami, kot jih na primer ponuja Mitsubishi Electric.

Nekateri se navdušujejo nad klimatskimi napravami s številnimi modernimi funkcijami, ostalim zadostujejo osnovni modeli.

4. Izberite blagovno znamko, ki nudi kvalitetne naprave


Na trgu je veliko različnih blagovnih znamk klimatskih naprav, ki se razlikujejo po izgledu, funkcionalnosti in ceni. Pred nakupom se boste zagotovo vprašali, ali je blagovna znamka klime sploh pomembna. Dejstvo je, da dobre blagovne znamke poleg sledenja trendom skrbijo tudi za dobro kvaliteto svojih naprav. Pri nakupu izberite ponudnika, ki nudi preverjene klimatske naprave, ki omogočajo maksimalen izkoristek glede na porabo energije. 


5. Izberite ponudnika, ki nudi celostno storitev


Pri nakupu klimatske naprave je poleg osnovnih stvari potrebno misliti tudi na vzdrževanje klimatske naprave v prihodnosti. Da bo klimatska naprava delovala optimalno, je potrebno vsako leto opraviti redni servis, ki bo podaljšal življenjsko dobo naprave. Dobro je, da veste, koga kontaktirati, zato je že pri nakupu pomembno, da izberete ponudnika klimatskih naprav, ki vam bo nudil celostno storitev.


Zaključek


Nakup klimatske naprave je zagotovo pomembna odločitev, saj bo izbira naprave vplivala na vaše udobje bivanja. Kljub številnim napravam različnih ponudnikov je nakup klimatske naprave lahko enostaven, če upoštevate nekaj nasvetov. Ključne informacije, ki jih morate upoštevati pred nakupom, so velikost prostora, ki ga nameravate hladiti, lokacija namestitve naprave, funkcionalnosti, ki jih potrebujete, pomemben je tudi izbor blagovne znamke in ponudnika klimatske naprave, pri katerem boste opravili nakup.

# Značke objave