Nadzor klime “v oblaku” MELCloud

MELCloud je rešitev v oblaku

S

e vam je že kdaj zgodilo, da ste pozabili izključiti klimatsko napravo pred odhodom na dopust? Ali pa ste se po napornem dnevu vrnili v pregreto stanovanje, kar je zgolj poslabšalo vaše počutje? Takšne težave z aplikacijo MELCloud postanejo stvar preteklosti.


MELCloud je rešitev v oblaku, ki vam omogoča enostavno upravljanje z Mitsubishi Electric klimatskimi in prezračevalnimi napravami ter toplotnimi črpalkami, lokalno ali na daljavo.

MELCloud - nadzor v oblaku - uporabnikom omogoča enostaven nadzor nad napravami za hlajenje, prezračevanje in ogrevanje.

Upravljanje klime in toplotne črpalke na daljavo


Minili so dnevi, ko ste svoje naprave za hlajenje, prezračevanje ali ogrevanje lahko upravljali le lokalno. V zadnjem času je prišlo do pomembnega napredka v tehnologiji, ki omogoča upravljanje na daljavo. Možnost upravljanja klimatske naprave in toplotne črpalke na daljavo lahko pomembno pripomore k občutku udobja, saj vas ob prihodu domov pričaka prijetno ohlajen, ogret ali svež zrak. Upravljanje na daljavo vam omogoča pametna aplikacija MELCloud, ki je del nove generacije nadzora “v oblaku”. Z MELCloud lahko nadzorujete in upravljate klimatske naprave Mitsubishi Electric ter ogrevalne sisteme Ecodan s poljubne lokacije.


Kako deluje MELCloud nadzor v oblaku?

Vzpostavite MELCloud v 3 enostavnih korakih

MELCloud nadzor v oblaku lahko vzpostavite v 3 preprostih korakih. Da pa bi lahko upravljali z vašimi napravami Mitsubishi Electric, potrebujete:

 • aplikacijo MELCloud;
 • brezžični Wi-Fi vmesnik Mitsubishi Electric (nekateri modeli imajo že vgrajen vmesnik);
 • osebni računalnik, tablico ali mobilni telefon;
 • internetno povezavo in možnost prenosa mobilnih podatkov.

Gremo po korakih:


1. Prenesite aplikacijo MELCloud

Za upravljanje klimatske naprave ali toplotne črpalke na daljavo morate na svojo napravo najprej prenesti pametno aplikacijo MELCloud. Aplikacija je na voljo tako za uporabnike operacijskih sistemov Android in Apple iOS kot tudi za Windows 8.


2. Kupite Wi-Fi vmesnik (nekateri modeli ga imajo že vgrajenega)

Posamezno enoto klimatskega, ogrevalnega ali prezračevalnega sistema z aplikacijo MELCloud povežete s pomočjo Wi-Fi vmesnika proizvajalca Mitsubishi Electric. Bodite pozorni, da izberete ustrezen vmesnik za svoje naprave in se pred nakupom posvetujte z dobaviteljem oz. vašim izbranim izvajalcem.


3. Wi-Fi vmesnik povežite z routerjem

Da boste lahko pričeli z uporabo aplikacije, je brezžični vmesnik potrebno povezati z vašim brezžičnim routerjem. Sedaj je aplikacija MELCloud pripravljena za uporabo!


Kaj vam MELCloud omogoča?


Upravljanje klimatske naprave, toplotne črpalke ali prezračevalnih sistemov na daljavo vam zagotavlja višjo raven udobja ter večji nadzor. Ne glede na to, kje ste, lahko vedno v živo spremljate delovanje sistemov v domu in poskrbite za optimalno okolje kot tudi varčno delovanje naprav.

Aplikacija MELCloud nudi popoln nadzor nad napravami s katerega koli konca sveta.

MELCloud nadzor v oblaku vam omogoča:

 • upravljanje z napravami na daljavo;
 • nadzor sistemov hlajenja, ogrevanja in prezračevanja v realnem času;
 • nastavitev dnevnih in tedenskih urnikov delovanja naprave;
 • vklop in nastavitev počitniškega delovanja;
 • zaščito pred zmrzaljo;
 • posredovanje opomnikov in napak v delovanju vaših naprav;
 • posredovanje lokalnih informacij kot vremenske napovedi ali informacije za pomoč uporabnikom.


Povzemimo


Udobno okolje in kakovost bivanja igrata izjemno pomembno vlogo pri našem počutju. Aplikacija MELCloud nam omogoča popoln nadzor nad klimatskimi napravami in toplotnimi črpalkami. Z MELCloud lahko naše naprave upravljamo na daljavo in si tako vedno zagotovimo prijetno bivalno okolje kot tudi optimalno in energetsko varčno delovanje naprav.

# Značke objave