Profesionalna raba klimatske naprave

Profesionalna raba klimatske naprave

Pri načrtovanju nove poslovne zgradbe ali pri njeni prenovi je vredno razmisliti, kakšne klimatske naprave so za ta objekt najprimernejše. Pri tem je treba upoštevati velikost zgradbe, njeno namembnost in seveda določiti, koliko ogrevanja oziroma hlajenja sploh potrebuje. Bazenski kompleks ima zagotovo drugačne potrebe kot nakupovalno središče ali proizvodna hala za prehrambene izdelke.


Ogrevanje, hlajenje in filtracija zraka so za poslovne zgradbe zelo pomembni faktorji, saj vplivajo na delovne pogoje zaposlenih, na udobje obiskovalcev in strank ter na delovne procese in produkte, ki nastajajo v njih. Zato je natančno načrtovanje zelo pomembno, prava izbira naprav pa omogoča njihovo optimalno delovanje in s tem prihranke pri vzdrževanju in porabi električne energije. Katere klimatske naprave izbrati za profesionalno rabo?

Prava izbira naprav omogoča njihovo optimalno delovanje in s tem prihranke.

VRF sistem ali (multi) split klimatska naprava?

VRF ali multi split klimatska naprava

VRF sistem je prvenstveno namenjen poslovnim zgradbam z večjo kvadraturo. Split ali multi split klimatska naprava pa se najbolje obnese v stanovanjski hiši ali pa v manjši poslovni zgradbi, ki ima bolj razgiban tloris. Prav tako je treba upoštevati dejstvo, da lahko VRF sistem hkrati zadovoljuje različne potrebe v posameznih prostorih. To pomeni, da lahko istočasno en prostor ohlaja, drugega pa ogreva. VRF sistem je idealen za: nakupovalne centre, hotele, pisarniške zgradbe, večstanovanjske zgradbe, izobraževalna središča, bolnišnice in podobne inštitucije. V sistem je povezanih več notranjih enot, vse klimatske naprave v prostorih pa lahko delujejo neodvisno in imajo vsaka svoj termostat. Poglejmo specifične lastnosti najbolj priljubljenih notranjih enot.


Kasetna enota 

Kasetna enota je najbolj primerna za ogrevanje in hlajenje velikih, odprtih prostorov. Običajno jih montiramo v strope, kar pomeni, da so skrite, neopazne in ne motijo opreme prostora. Kadar je vsak kvadrat tal in sten dragocen, je kasetna enota idealna. 


Stropna enota

Ta se najbolje obnese v manjših prostorih, kjer je premalo prostora za stenske ali talne enote. Posebej so narejene za visoko učinkovitost, hkrati pa pomagajo varčevati s prostorom.


Stenska enota

Stenske enote so najbolj priljubljene. Montiramo jih visoko pod strop, da omogočamo enakomeren pretok zraka. Odlično se obnesejo v manjših prostorih, kot so pisarne, trgovine in saloni. Montiramo lahko več enot, da zagotovimo uravnavanje temperature v večjih prostorih ali tam, kjer je tloris bolj razgiban. 


Talna enota

Če v prostoru ni veliko sten, si lahko omislimo talno enoto, ki lahko stoji samostojno. Potrebuje le vtičnico in prostor za napeljavo. Te enote je mogoče dokaj enostavno premeščati, zato se odlično obnesejo v odprtih pisarniških prostorih.


Kanalska enota

Povsem nevidna enota klimatske naprave je lahko skrita v stropu ali strehi, kar prinaša več svobode pri oblikovanju prostora. Te naprave so izjemno praktične in zmogljive, omeniti pa je treba še energetsko učinkovitost, ki prinaša odlično delovanje ob majhnih stroških.


Celovite rešitve za poslovno zgradbo


Celovite rešitve za poslovno zgradbo

Pri podjetju REAM nudijo specializirane storitve za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje, s katerimi podpirajo profesionalno rabo klimatskih naprav. Pri njih lahko dobite nasvet glede vrst klimatskih naprav, in si tako lažje predstavljate, kakšna rešitev je za vaše podjetje najboljša. Pričakujete lahko profesionalno ekipo, ki nudi svetovanje in pomoč pri načrtovanju. Prav tako pa sta ves čas na voljo podpora in servis - seveda, če izberete klimatske naprave Mitsubishi Electric ali Kaysun.

Pri podjetju REAM lahko pričakujete profesionalno svetovanje in načrtovanje projekta.

Povzemimo

Klimatske naprave, povezane v VRF sistem, omogočajo uporabnikom neodvisnost in svobodo upravljanja, kar je idealno, če imamo v poslovni zgradbi več različnih uporabnikov. Na ta način pridemo do cenejšega hlajenja in ogrevanja in zanesljivega delovanja. VRF sistem se lahko vgradi brez večjih posegov v zgradbo, notranje enote so skrbno izbrane, tako da najbolje sovpadajo s potrebami uporabnikov. Podjetje REAM je pravi naslov za celovite rešitve, ki se tičejo profesionalne rabe klimatskih naprav.

# Značke objave