Spoznajte najboljše bivalne klimatske naprave leta 2023

Ženska se hladi s klimatsko napravo

Klimatske naprave v prostoru ne uravnavajo le temperature in vlažnosti, temveč skrbijo tudi za čistočo zraka in ustvarjajo zdravo in ugodno bivalno okolje.


Kazalo vsebine:

1 Kaj definira najboljše bivalne klimatske naprave?

1.1 Eleganca in funkcionalnost

1.2 Čiščenje zraka

1.3 Tiho delovanje in napredna tehnologija

2 Bivalno klimatsko ugodje

3 Energijska varčnost


Se doma poleti srečujete z neznosno vročino in zatohlim zrakom? Pogosto zbolevate in vas vse prevečkrat mučijo glavoboli? Potem je skrajni čas, da razmislite o namestitvi kakovostne klimatske naprave, ki bo preobrazila kakovost zraka v vašem bivalnem okolju in vam zagotovila, da vsak dan znova ne glede na letni čas uživate v idealnih temperaturah in dihate svež zrak.

Sodobne klimatske naprave ne služijo le hlajenju in ogrevanju temveč tudi učinkoviti filtraciji zraka ter prezračevanju bivalnega prostora.

Kaj definira najboljše bivalne klimatske naprave?

Klima na steni

Bivalne klimatske naprave so primarno namenjene uporabi v stanovanjih, hišah in v manjših pisarnah. Njihova priljubljenost in nepogrešljivost doseže vrh v vročih poletnih mesecih, a se dandanes vse večkrat uporabljajo tudi za ogrevanje med letnimi časi. Manjša stanovanja in prostore pa je tudi pozimi v celoti mogoče ogrevati s klimo. 


Dejstvo je, da je nakup klimatske naprave investicija v optimalne bivalne pogoje znotraj štirih sten – a klime se med seboj občutno razlikujejo po ceni, energetski učinkovitosti, zmogljivosti in še mnogih drugih lastnostih. 


Skrbno izbrana klimatska naprava, ki se lahko pohvali z vzdržljivostjo, tehnično dovršenostjo in energetsko učinkovitostjo vam bo služila še leta. Ker gre za pomembno odločitev, vam v spodnjih vrsticah razkrivamo, kako izbrati najboljšo možno klimo za vaš dom…  

Eleganca in funkcionalnost

Pri izboru idealne klimatske naprave igrata pomembno vlogo tako funkcionalnost kot sam izgled naprave. Napredek tehnologije in dizajna vam danes namreč omogočata, da izbrana klimatska naprava ne deluje več kot “moteč element” v stanovanju ampak se elegantno ter nevsiljivo zlije z okolico. 


Primer odlične estetsko dovršene rešitve za popolno bivalno doživetje je zagotovo klimatska naprava MSZ-LN tehnološko dovršene znamke Mitsubishi Electric, ki je na voljo v kar 4 barvah.


Čiščenje zraka

Klimatske naprave že dolgo niso namenjene le ogrevanju in hlajenju zraka, temveč lahko z učinkovitimi filtrirnimi sistemi prostor tudi učinkovito  odstranijo prašne delce, različne viruse in alergene ter neprijetnih vonjav pa ima za zdravje vsakega posameznika številne prednosti. Z zmanjšanjem koncentracije škodljivih delcev v prostoru ter neprijetne vlage med drugim poskrbite tudi za preprečevanje razvoja plesni. 


Najboljša izbira letošnjega leta je  novost na trgu klimatska naprava MSZ-AY znamke Mitsubishi Electric, ki se lahko pohvali z izjemnimi funkcijami za učinkovito uporabo 24 ur na dan in Plasma Quad PLUS filtrirnim sistemom za čiščenje zraka.


Tiho delovanje in napredna tehnologija


Glede na to, da  je dom tudi prostor sprostitve in počitka, je glasnost notranje klimatske enote vsekakor zelo pomembna in vredna dodatne pozornosti. Prav tako je smiselno preveriti, kakšne dodatne tehnološke prednosti in načine upravljanja omogoča izbrana klimatska naprava. 


Namig za odličen nakup: klimatska naprava MSZ-AP znamke Mitsubishi Electric z inverter tehnologijo zagotavlja najvišje bivalno udobje v vašem domu v vseh letnih časih. Poleg kompaktne oblike in stilsko dovršene oblike jo odlikujejo še izjemno tiho delovanje, filtracija zraka in avtomatizirana loputa – vse to zagotavlja združljivost z arhitekturo prostora in varčno hlajenje ter ogrevanje. 


Klimatsko bivalno ugodje

Kuhanje klimatska naprava

Ko se odločate za nakup klimatske naprave je torej vredno razmisliti o naslednjih vprašanjih in tehničnih lastnostih: 


 • Kako velik je prostor, ki ga želite hladiti oziroma ogrevati?
 • Je glede na prostor najbolje izbrati stensko, talno ali stropno klimatsko napravo?
 • Kakšno moč hlajenja oziroma ogrevanja ima izbrana naprava?
 • Kakšna je glasnost klimatske naprave?
 • Ali ima izbrana klimatska naprava filtre, ki čistijo zrak?
 • Kakšni so načini upravljanja klimatske naprave?
 • Ali so še kakšne dodatne prednosti in nadgradnje izbrane klimatske naprave?


Maksimalno klimatsko bivalno ugodje si lahko zagotovite s številnimi dodatnimi funkcijami, ki jih ponujajo sodobne klimatske naprave. Med njimi so:

 • Razvlaževanje
 • Ventilacija
 • Zaznavanje oseb v prostoru in samodejna prilagoditev temperature
 • Samodejni ponovni vklop
 • Samodejno čiščenje filtra
 • Upravljanje na daljavo, prek aplikacije


In še bi lahko naštevali! A pozor – vse odlične funkcije klimatske naprave vam ne bodo veliko pomagale, če se boste za nakup klime odločili na vrhuncu poletne sezone… Takrat so namreč monterji klim polno obremenjeni, čakalne vrste so dolge, najbolj priljubljeni modeli klimatskih naprav pa hitro razprodani… V izogib nepotrebnemu oblivanju vročinskih valov se torej odločite za nakup klime že v spomladanskih mesecih. 

Najprimernejši čas za nakup in montažo nove klimatske naprave je  izven poletne sezone, ko so monterji izjemno obremenjeni in čakalne dobe najdaljše.

Energijska varčnost

Ker verjamemo, da spadate med ekološko ozaveščene in varčne potrošnike, vam svetujemo, da se odločite za nakup energetsko varčne klimatske naprave. 


Klimatske naprave imajo namreč različno energijsko učinkovitost, ki se meri po energijskih razredih ... Višje kot so vrednosti SEER in SCOP, boljši izkoristek ima klimatska naprava. Z odločitvijo za visoko energetsko učinkovitost klimatske naprave lahko bistveno zmanjšate porabo energije za ogrevanje ali hlajenje in posledično tudi privarčujete – tako z energijo kot finančno. 

Zaključek


Tehnologija je v zadnjih letih močno napredovala tudi na področju bivalnih klimatskih naprav. Poleg visoke energetske zmogljivosti in napredne tehnologije so le-te na voljo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah. Enostavno upravljanje, tiho delovanje in možnost učinkovite filtracije zraka so očitni bonusi, ki govorijo v prid uporabi klimatske naprave v vsakem domu.


V primeru, da si tudi vi želite zagotoviti maksimalno bivalno ugodje in idealne klimatske pogoje, se lahko obrnete na izkušeno ekipo REAM strokovnjakov, ki vam bodo z veseljem pomagali izbrati pravo klimo za vaš dom. 

# Značke objave