Notranje enote toplotnih črpalk Mitsubishi Electric

Notranje enote toplotnih črpalk Mitsubishi Electric

Za uporabnika je pomembno, da izbere energetsko čim bolj učinkovit sistem ogrevanja. Nedvomno so tukaj v največji prednosti toplotne črpalke. Takoj za njimi, če primerjamo izkoristek naprave, se na lestvico uvršča plinska peč, sledita pa še sistema na lesno biomaso in sicer peč na pelete ter uplinjevalni kotel.

 

Toplotna črpalka – pametna izbira

 

Drugi faktor, ki je pri izbiri ogrevanja zelo pomemben, je vpliv na okolje z izpustom trdih delcev. V spodnji tabeli lahko vidimo, da je med vrstami goriva velika razlika. Zelo dobro se obnese zemeljski plin, vendar se nič ne more primerjati s toplotno črpalko, ki izpusta trdih delcev sploh nima.

 

Vrsta goriva

Emisijski faktor delcev PM10 [g/GJ]

zemeljski plin

0,1

kurilno olje

0,2

peleti

30

leseni briketi

32

drva

50

premog

85

sekanci

90

drva – stara tehnologija

400

 

 

Prednosti toplotne črpalke

 

Če naredimo pregled lastnosti, ki jih ima toplotna črpalka, lahko izpostavimo njene glavne prednosti:

  • toploto dobimo iz ozračja brezplačno, potrebujemo le malo električne energije za delovanje sistema,
  • energijski izkoristek je zelo visok, zato je cena koristne energije ugodna,
  • notranja enota toplotne črpalke je čista, kompaktna in zavzame zelo malo prostora,
  • ne proizvaja nevarnega ogljikovega monoksida,
  • ne proizvaja trdih prašnih delcev,
  • uveljavljamo lahko subvencijo EKO sklada pri zamenjavi obstoječega kotla na fosilna goriva z novo toplotno črpalko ter tudi v novogradnjah.
Ecodan cylinder enota

Mitsubishi Electric Cylinder Unit


Mitsubishi Electric notranja kompaktna enota (Cylinder Unit) enota ima vgrajen rezervoar sanitarne tople vode in je odličen sistem 2 v 1, saj priskrbi ogrevalno in sanitarno vodo. Enota že ima vgrajen 170-, 200- ali 300-litrski rezervoar. Edinstvena funkcija ECO omogoča počasnejše segrevanje in večjo energetsko učinkovitost. Ima tudi lovilec vodnega kamna, ki poskrbi za dolgo in optimalno delovanje.


Čeprav ima zelo kompaktne dimenzije: 60x68x140/160/205 cm, vsebuje vse bistvene elemente ogrevalnega sistema in integriran rezervoar. Ta velikost omogoča, da jo postavimo v kateri koli pomožni prostor, kjer bo zavzemala malo prostora in bo za bivanje nemoteča. Vitalni deli so nameščeni v sprednjem delu enote, kar omogoči lažji dostop in servisiranje.


Toplotna črpalka (določeni modeli oz. kombinacije) lahko deluje tudi kot klimatska naprava in omogoča hlajenje. Funkcija avtomatskega preklopa omogoči prehod na hlajenje in proizvodnjo tople sanitarne vode. Dodatno je poskrbljeno za kondenz, oz. odvoda kondenzata.


Toplotno črpalko lahko upravljate z inteligentnim upravljalnikom na nadzorni plošči. Kot možnost pa lahko izberete tudi brezžični upravljalnik, ki vam omogoča, da nadzirate sistem na daljavo. Še več pa omogoča aplikacija MELCloud. MELCloud je nova storitev za lokalno ali daljinsko upravljanje različnih naprav znamke Mitsubishi Electric s pomočjo računalnika, tablice ali pametnega telefona preko internetne povezave. Tako lahko svojo toplotno črpalko upravljate od koderkoli, kjer imate na voljo internetno povezavo.


Notranja enota Cylinder Unit se lahko poveže s katero koli zunanjo enoto: ZUBADAN ali ECODAN, katerih značilnost je delovanje tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah (spodnji temperaturni limit od -20° C do -28° C, odvisno od modela).

Ecodan hydrobox enota

Mitsubishi Electric HydroBox


Mitsubishi Electric Hydro Box je notranja stenska vodna enota brez rezervoarja za sanitarno vodo. Omogoča vgradnjo praktično kamorkoli v prostor, saj jo odlikuje izjemno kompaktna oblika.


Njena višina je le 95 cm. Ima vse, kar ima njena večja sestra, kompaktna enota (Cylinder Unit), razen rezervoarja za sanitarno vodo. Primerna je za tako za obnove, kot tudi novogradnje – odvisno od tega, kam jo želite postaviti in koliko prostora imate na voljo. Glede na izbrano moč zunanje enote izberemo primerno stensko enoto (Hydro Box), kombinacije pa lahko uporabimo tudi za večje ogrevne površine v samostojni ali kaskadni vezavi.


Mitsubishi Electric Hydrobox notranja enota omogoča priključitev zunanjega zalogovnika za sanitarno vodo. Enostavno je tudi servisiranje: pomembni deli so nameščeni v sprednjem delu enote zaradi lažjega dostopa.


Tudi ta enota je poleg ogrevanja primerna za hlajenje (določeni modeli oz. kombinacije). Funkcija avtomatskega preklopa omogoči prehod na hlajenje oz. proizvodnjo tople sanitarne vode. Funkcija zajema in odvoda kondenzata je v enotah oz. kombinacijah, ki omogočajo hlajenje, standardno vgrajena.


Poleg upravljanja z nadzorno ploščo je mogoče to notranjo enoto krmiliti z brezžičnim upravljalnikom in z aplikacijo MELCloud. Ogrevanje s to enoto je mogoče tudi v zelo mrzli zimi – odvisno od tega, katero zunanjo enoto izberete.

MelCloud - pametno upravljanje toplotne črpalke

Izberite pravo


Pri podjetju REAM vam svetujemo in pomagati izbrati pravo enoto, ki bo zadovoljila vse vaše potrebe po ogrevanju in pripravi sanitarne vode. Imamo mrežo profesionalnih monterjev in serviserjev, ki poskrbijo, da je izbrana naprava pravilno vgrajena, nastavljena in redno vzdrževana. Za več informacij se obrnite na nas. Z veseljem bomo pomagali.

# Značke objave