Mitsubishi Electric ECODAN - prednosti toplotne črpalke

Toplotna črpalka prednosti

Mitsubishi Electric je vodilni na trgu komercialnih in domačih rešitev z obnovljivo energijo. Prav tako je pionir tehnologije toplotnih črpalk. Podjetje je nadgradilo obstoječe tehnologije toplotnih črpalk po vsem svetu in izdelalo primer učinkovitega, naprednega ogrevalnega sistema, ki se lahko uporablja tako v stanovanjskih zgradbah kot v poslovnih prostorih. Poganja ga inverterski motor, ki energijo v zraku spreminja v toploto, s katero ogrevamo sanitarno vodo in prostore same.

Prednosti toplotne črpalke

Deli toplotne črpalke


Zunanja enota


Ta deluje tako, da prenaša toploto iz zunanjega zraka v vaš dom. Tam se uporabi za talno ogrevanje, radiatorje ali za gretje sanitarne vode.


Grelnik sanitarne vode


Z zunanjo enoto se lahko povezuje notranja enota z integriranim grelnikom sanitarne vode. ECODAN hydrobox modul pa je brez integriranega grelnika in ga običajno uporabimo pri nadgradnji obstoječih ogrevnih sistemov. Cena takega modula brez integriranega grelnika sanitarne vode je seveda nižja od enote z integriranim grelnikom.


Pametno upravljanje


Toplotno črpalko povsem preprosto upravljate s pomočjo pametnih krmilnikov. Prav tako je celoten sistem narejen tako, da optimalno deluje v vseh vremenskih pogojih – pa naj bodo temperature ekstremno nizke ali visoke. Za preskrbo porabnikov tople sanitarne vode skrbi 3-smerni preklopni ventil, tako da nikjer ni pomanjkanja energije.

Pametno ogrevanje s toplotno črpalko

Prednosti ECODAN toplotne črpalke


Učinkovitost


Mitsubishi toplotne črpalke za ogrevanje z vsako novo generacijo porabijo bistveno manj energije kot običajne črpalke. Tu je predvsem pomemben inverterski motor, ki porabi manj energije za svoje delovanje ter nov hladilni medij, s čimer se povečujejo vaši prihranki. Učinkovitost naprave se določa s tako imenovanim COP številom. To je razmerje med vloženo in pridobljeno energijo. Mitsubishi Electric toplotne črpalke za vsak kW porabljene električne energije, v odvisnosti od zunanjih dejavnikov (zunanja temperatura, vlaga, željena notranja temperatura ogrevne vode in podobno) pridelajo 3.2 kW toplote energijski presežek – v povprečnih slovenskih zimskih razmerah je ta količnik običajno med 2,5 in 4,5. Za primerjavo naj povemo, da ima plinska peč COP število nekje med 0,82 in 0,85. Razlika je več kot očitna.


Kompatibilnost z obstoječim sistemom


Toplotna črpalka predstavlja napreden sistem ogrevanja, ki pa se lahko, za razliko od drugih sistemov, povezuje z že obstoječimi sistemi v objektu hiši. Ne glede na to, ali ste se prej greli na drva, olje, elektriko ali s plinom, je mogoče ogrevanje nadgraditi s toplotno črpalko.


Ceno pokrijejo prihranki


Čeprav predstavlja toplotna črpalka kar zajetno investicijo, imejte v mislih, da se bo ta povrnila v obliki prihrankov, poleg tega pa boste pomagali pri ohranjanju zdravega okolja. Že v nekaj letih se vam  lahko pokrije večina stroškov.

MelCloud - pametno upravljanje toplotne črpalke

Aplikacija


Brez aplikacij ne gre – tudi pri ogrevanju ne. Svojo toplotno črpalko lahko nadzirate s pomočjo aplikacije MEL CLOUD. Ta vam nudi različne nastavitve za ogrevanje in toplo vodo, zaščito proti zmrzovanju, nastavitve za čas odsotnosti, 7-dnevne urnike, poročila o delovanju in stroških ter še več. Prav tako vas aplikacija v realnem času obvešča o vremenu, na podlagi česar lahko pametneje izbirate nastavitve in še dodatno prihranite.


Tiho delovanje


ECODAN toplotna črpalka je dobila nagrado Noise Abatement Society Quiet Mark. To pomeni, da ta toplotna črpalka  povzroča le malo hrupa v soseščini in se jo lahko uporabi v okoljih, ki imajo stroga pravila glede zvočnih emisij.


Brez plinov in emisij


Kdor se ogreva s plinom, se mora ukvarjati z dimom, ogljikovim monoksidom in drugimi plini, ki nastajajo pri izgorevanju. Tak način ogrevanja ima velik ogljični odtis. Po drugi strani pa toplotna črpalka Mitsubishi Electric ne proizvaja nobenih plinov in ne potrebuje ventilacije. Zagotavlja majhen ogljični odtis, nizka poraba energije pa hkrati blagodejno vpliva na celo naše okolje.

Eko skald subvencije za toplotno črpalko

EKO sklad


EKO sklad ponuja kredite in subvencije za vgradnjo toplotnih črpalk, ki so namenjene centralnemu ogrevanju in pripravi sanitarne vode. Gre lahko tudi za zamenjavo stare kurilne neprave z novo v skupnih kotlovnicah. Vrednosti bonitet se gibljejo med 20 in  50 % naložbe, pri socialno šibkih gospodinjstvih pa celo do 100 %. Pogoji za kredite pa so nekoliko ugodnejši kot pri običajnih ponudnikih.


Če vas zanima moderno ogrevanje, potem se ustavite kar tukaj. Mitsubishi Electric Ecodan je prava rešitev za vas. Pokličete nas na brezplačno telefonsko številko 080 98 98 in pomagali vam bomo pri odločitvi.

# Značke objave