Tehnologija udobja

toplotne črpalke mitsubishi electric

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric ponujajo vrhunsko rešitev za vzdrževanje optimalne klime v vašem domu, skozi vse letne čase. Podobno kot pri klimatskih napravah je tudi pri toplotnih črpalkah na voljo mnogo različnih modelov, ki jih zaznamujejo različne prednosti in posebnosti.  


Kakšne so edinstvene lastnosti in posebnosti, ki so prilagojene specifičnim potrebam uporabnikov in katera je prava toplotna črpalka za vaš dom?


Za boljšo presojo o primernosti in izbiri prave enote za vas je dobro vedeti prednosti in nekatere posebnosti modelov. Tako boste lažje presodili njihovo primernost glede na svoje potrebe.

Toplotne črpalke Mitsubishi Electric lahko ločimo na notranje z bojlerjem in tiste brez ter zunanje enote. Odkrili bomo kakšne so edinstvene lastnosti in posebnosti, ki so prilagojene specifičnim potrebam uporabnikov.


Notranje enote z bojlerjem


Notranje enote z bojlerjem predstavljajo kompaktno rešitev za ogrevanje sanitarne vode. S prilagodljivostjo treh velikosti bojlerjev (170 l, 200 l in 300 l) enote omogočajo optimalno rešitev za potrebe raznolikih gospodinjstev. Nova generacija toplotnih črpalk Mitsubishi Electric zagotavlja učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode, obenem pa pripomore k zmanjševanju stroškov. 

Prednosti notranjih enot z bojlerjem:

 • natančen nadzor temperature: uporabniki lahko natančno uravnavajo temperaturo sanitarne vode,
 • prilagodljiva velikosti bojlerja: velikosti bojlerja omogočajo, da so naprave primerne za različna gospodinjstva,
 • učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode: nova generacija notranjih enot zagotavlja visoko učinkovitost ogrevanja vode ob zmanjšani porabi energije.


Posebnosti notranjih enot z bojlerjem:

 • omejena moč hlajenja/ogrevanja v primerjavi z zunanjimi enotami: notranje enote z bojlerjem morda niso najbolj optimalna rešitev za prostore, kjer je potrebna zelo visoka moč hlajenja ali ogrevanja.


Notranje enote brez bojlerja


Notranja enota brez bojlerja - HYDROBOX navdušuje z enostavno montažo na steno. Integrirana obtočna črpalka z visokim izkoristkom in električni grelec zagotavljata učinkovitost in varnost. Električni grelec deluje kot pomoč pri ogrevanju v izrednih razmerah, hkrati pa zagotavlja čisto in varno vodo. Posebna funkcija preprečevanja razmnoževanja bakterije legionele pa poskrbi za izboljšano varnost uporabe.

Prednosti notranjih enot brez bojlerja so:

 • natančen nadzor temperature: uporabniki lahko natančno uravnavajo temperaturo sanitarne vode glede na potrebe,
 • kompaktne dimenzije: enote brez bojlerja omogočajo prihranek dragocenega prostora v domu,
 • učinkovito in varčno ogrevanje sanitarne vode: enote brez bojlerja segrevajo vodo le takrat, ko jo potrebujete.

Posebnosti notranjih enot brez bojlerja so:

 • omejena moč hlajenja/ogrevanja v primerjavi z zunanjimi enotami: notranje enote z bojlerjem morda niso optimalne za prostore, kjer je potrebna zelo visoka moč hlajenja ali ogrevanja,
 • omejena količina istočasnega oskrbovanja: če se uporaba tople vode iz več virov hkrati poveča, lahko to, v primerih večjih gospodinjstev, predstavlja izziv.


S pomočjo aplikacije MelCloud, lahko vašo toplotno črpalko nadzorujte na daljavo.


Zunanje enote


Toplotne črpalke Mitsubishi Electric serije Zubadan odlikujejo eleganca in učinkovitost. S svojo edinstveno tehnologijo zagotavljajo izjemno ogrevanje, tudi v najzahtevnejših zimskih dneh (do -15°C). Kompaktna in stilsko dovršena zunanja enota se prilega k vsakemu objektu. Inovativne toplotne črpalke PUD so posebej zasnovane za ogrevanje in zagotavljajo največjo učinkovitost.

Prednosti zunanjih enot, kot je serija Zubadan so:

 • izjemna ogrevalna zmogljivost tudi pri nizkih temperaturah,
 • kompaktna in estetsko dovršena zasnova.

Posebnosti zunanjih enot ni veliko, če je možno zagotoviti dovolj prostora za zunanjo enoto, kar pogosto ni primerna rešitev za stanovanja ali nekatere vrstne hiše z omejenim zunanjim prostorom. 


Posebnost, ki jo je pomembno vedeti:

 • toplotne črpalke z oznako PUD so specializirane izključno za ogrevanje.

Velja poudariti, da so toplotne črpalke Mitsubishi Electric izjemna izbira za ustvarjanje optimalne klime v notranjih prostorih, saj ponujajo celovito rešitev, ki jo odlikujejo inovativnost, prilagodljivost in zmogljivost. Tako zadovoljijo vaše potrebe po udobju in energetski učinkovitosti.


Kako izbrati pravo toplotno črpalko?


Pri izbiri toplotne črpalke je ključno upoštevati specifične potrebe ali prostorske omejitve. Mitsubishi Electric ponuja širok nabor tehnološko dovršenih rešitev, ki zadovoljijo potrebe vsakega kupca. Izjemna učinkovitost, varčnost in estetski videz so le nekatere od prednosti, ki jih ponujajo. Opremljene so tudi s funkcionalnostjo priklopa Wi-Fi vmesnika, ki omogoča enostaven nadzor in krmiljenje naprave na daljavo, preko tablice, telefona ali računalnika, z aplikacijo MelCloud.


Ker različni tipi toplotnih črpalk izstopajo tudi po svojih posebnostih je pomembno vedeti, da so toplotne črpalke z oznako PUD namenjene izključno ogrevanju.


V primeru, da razmišljate o zunanji enoti s kombinacijo ogrevanja in hlajenja, je model Ecodan R32 SUZ-SWM odlična rešitev.

# Značke objave