Zakaj za ogrevanje izbrati toplotno črpalko?

Zakaj izbrati toplotno črpalko?

Izbirate ogrevalni sistem, pa ne veste katerega izbrati? Poglejmo, kakšne prednosti prinaša toplotna črpalka.

Kazalo vsebine

 1. Toplotna črpalka za ogrevanje
 2. Prednosti toplotne črpalke
  1. Ogrevanje s toplotno črpalko je prijazno okolju
  2. Najbolj varčna izbira ogrevanja
  3. S toplotno črpalko ogrevate in hladite
  4. Nezahtevna uporaba
  5. MELCloud nadzor na daljavo
  6. Subvencija Eko sklada
  7. Investicija se hitro povrne
 3. Katera toplotna črpalka je najboljša?
  1. Toplotna črpalka Mitsubishi Electric
  2. Toplotna črpalka zrak voda
 4. Čas za zamenjavo ogrevalnega sistema?
 5. Zaupanja vredni partner

Veliko strokovnjakov kot dolgoročno najbolj varčno rešitev priporoča toplotno črpalko.​

Udobje v bivanju je eden ključnih dejavnikov pri izbiri toplotne črpalke. Ko pritisne mraz, si želimo biti na toplem, v udobju doma. Družinsko življenje v hladnih mesecih je s pomočjo toplotne črpalke še bolj prijetno.


Toplotna črpalka za ogrevanje


V času življenja večina ljudi zamenja nekje od dva do tri ogrevalne sisteme. Pri izbiri ogrevalnega sistema je ključno, da izberemo premišljeno - saj izbiramo za naslednjih 20 ali celo več let.

Sodobna in ekološka izbira ogrevanja

Kateri ogrevalni sistem izbrati? Ključno je, da pred izbiro naredimo zadostno raziskavo in se odločimo glede na potrebe in želje. Če nam je pomembna dolgoročna učinkovitostprihranek stroškovčista in okolju prijazna rešitev in enostavnost uporabe, pa je izbira jasna. Sodobna in ekološka izbira ogrevanja je toplotna črpalka.


Prednosti toplotne črpalke


Toplotna črpalka je vrhunska rešitev ogrevanja z dolgo življenjsko dobo, ki lahko celo preseže 20 let. Poglejmo si ključne prednosti uporabe toplotne črpalke za ogrevanje.


Ogrevanje s toplotno črpalko je prijazno okolju


Toplotna črpalka predstavlja sodoben in ekološki način ogrevanja. Deluje na način, da toploto premika od enega toplotnega vira do drugega. Tako energijo jemlje iz okolice, zaradi česar predstavlja okolju prijazno ogrevanje. Kar približno 70 % energije namreč črpa iz energije zraka, zemlje ali sonca.


Najbolj varčna izbira ogrevanja


Ogrevanje s toplotno črpalko je tudi najbolj ekonomsko učinkovito ogrevanje. Gre za najugodnejši način ogrevanja, saj za delovanje toplotne črpalke uporabite malo električne energije. Stroški obratovanja bodo nizki ne glede na to, kakšno vrsto toplotne črpalke izberete: zemlja voda, voda voda ali najbolj pogosto izbrana zrak voda. Kot dolgoročno najbolj varčno rešitev ogrevanja jo priporoča veliko strokovnjakov.

Najbolj ekonomsko učinkovito ogrevanje

S toplotno črpalko ogrevate in hladite


Prav tako vam nekateri tipi toplotih črpalk omogočajo tako ogrevanje kot hlajenje. To pomeni, da pozimi prečrpavajo toploto iz zunanjosti v notranje prostore, poleti pa ravno obratno. Zagotavljajo praktičnost, saj jih uporabljamo skozi celo leto brez potrebe po drugih napravah ogrevanja in hlajenja.

Izboljšanje kakovosti življenja in zdravja

Kakovostna rekuperacija tako ni zgolj investicija, ki se bo hitro povrnila, pač pa predstavlja izboljšanje kakovosti življenja. Prav tako se rekuperacijski sistemi ne vgrajujejo zgolj v novogradnje, pač pa se lahko namestijo tudi v večino obstoječih stavb. Poglejmo, kakšne prednosti to prinaša.

Toplotna črpalka vas bo varčno ogrevala do 20 let ali celo več.

Nezahtevna uporaba


Prav praktičnost je ena od ključnih prednosti toplotne črpalke. Ne potrebuje veliko prostora in ne zahteva posebnega vzdrževanja. Ne potrebuje velike kurilnice in skladišča za drva, zavzame pa manj kot en kvadratni meter prostora. Ni je potrebno čistiti ali vanjo dodajati drv ali drugih energentov - toplotna črpalka vse delo opravi sama. Vse, kar je potrebno za njeno delovanje, je, letni pregled in servis toplotne črpalke ter ob spremembi sezone preklop iz poletnega na zimski način ogrevanja - oz. obratno.


MELCloud nadzor na daljavo


Dodatno udobje daje enostavno upravljanje toplotne črpalke preko aplikacije MELCloud. Ta zagotavlja nadzor toplotne črpalke od kjerkoli smo v trenutnem času. Omogoča popolno fleksibilnost upravljanja naprav ter prinaša občutek nadzora. Primer uporabe: ko ste v službi ali na izletu, nastavite želeno temperaturo preko aplikacije MELCloud - in ko boste prišli domov, vas bo pričakal prijetno ogret dom.

Aplikacija MELCloud

Subvencija Eko sklada


Prav tako pa se boste za investicijo v toplotno črpalko lažje odločili s pomočjo subvencije Eko sklada. Ta vam zagotavlja vračilo subvencije v višini od 20 do 50 % investicije oz. v vrednosti od tisoč do pet tisoč evrov.


Investicija se hitro povrne


Cena toplotne črpalke je eden od ključnih dejavnikov pri nakupu. Vsakdo se ob nakupu tudi sprašuje, kako hitro se bo investicija povrnila. Razveselilo vas bo dejstvo, da je dolgoročni prihranek pri ogrevanju s toplotno črpalko lahko tudi trikraten, investicija pa se povrne v nekaj letih. Pri tem je treba upoštevati, da vas bo toplotna črpalka ogrevala lahko tudi več kot 20 let.


Najcenejša je investicija v toplotno črpalko zrak voda, ki je tudi najbolje prodajana toplotna črpalka. Čas, v katerem se bo investicija povrnila, pa je odvisen od različnih dejavnikov, kot so izolacije stavbe, talno ogrevanje ter vrsta stavbe - novogradnja ali obnovljena stavba.


Katera toplotna črpalka je najboljša?


Se na tej točki sprašujete, katera toplotna črpalka je najboljša?


Pri nakupu je ključno, da izberete toplotno črpalko, ki ustreza vašemu domu in potrebam. Izberite znamko naprav in dobavitelja, ki mu zaupate in za katerega veste, da bo izpolnil svoje obljube.


Toplotna črpalka Mitsubishi Electric

Toplotna črpalka Mitsubishi Electric

Na področju razvoja toplotnih črpalk je Mitsubishi Electric pionir in eden izmed vodilnih razvijalcev novih tehnologij. Vsakoletno dopolnjujejo tehnike in uporabnosti naprav, da kar se da sledijo željam uporabnikov. Gre za izredno učinkovite toplotne črpalke serije Ecodan in Zubadan, ki zagotavljajo nizko porabo energije in natančen nadzor ciljane temperature. Uvrščajo se med najbolj varčne na trgu in primerne za vse vrste objektov, tudi za energetsko varčnejše hiše.


Toplotna črpalka zrak voda


Toplotna črpalka zrak voda je ena najbolj priljubljenih rešitev. Po podatkih Eko sklada naj bi v Sloveniji več kot 80 % uporabnikov vgradilo ta tip toplotne črpalke. Toplotna črpalka zrak voda je primerna za skoraj vsak tip objekta in ne zahteva posebnih predpriprav ali pogojev za montažo.

Mitsubishi Electric je pionir na področju toplotnih črpalk.

Čas za zamenjavo ogrevalnega sistema?


Zamenjava ogrevalnega sistema lahko izboljša kakovost bivanja in dolgoročno prispeva k prihranku pri ogrevanju in ohranjanju čistega okolja. Toplotne črpalke v primerjavi s plinskimi kondenzacijskimi in oljnimi kotli porabijo kar do 50 % manj energije. Prihranek pa je še večji pri ogrevanju sanitarne vode.

Zaupanja vredni partner


Glede izbire toplotne črpalke se obrnite na zaupanja vrednega partnerja, ki vam pri izbiri svetuje in pomaga. REAM je pooblaščeni zastopnik in distributer svetovno priznane blagovne znamke Mitsubishi Electric, pa tudi odličnih blagovnih znamk Kaysun in Mitsubishi Electric Hydronics – Climaveneta.


Zaključek


Ogrevalni sistem je pomemben dejavnik pri kakovosti bivanja. S toplotno črpalko izbirate varčno, okolju prijazno, sodobno in praktično možnost ogrevanja. Investicija v toplotno črpalko se vam povrne v nekaj letih in prinaša kar do trikraten prihranek pri ogrevanju.

# Značke objave