5 nasvetov za pravilno prezračevanje pisarn

5 nasvetov za pravilno prezračevanje

Si želite čim bolj optimizirati delovne procese in produktivnost vseh prisotnih v pisarni popeljati na višji nivo? Razkrivamo vam 5 ključnih nasvetov za pravilno prezračevanje pisarne, ki bodo pozitivno preobrazili vaš delovni vsakdan! 

Dobro prezračeni prostori so ključni za vaše zdravje.

Osnove dobrega počutja


Svetloba in zrak se nam morda res zdita samoumevna, a raziskave so v zadnjem desetletju jasno pokazale, da lahko s pametnim izkoriščanjem teh dveh naravnih dobrin produktivnost povečamo za kar desetino ali celo več. Premišljeno zastavljeno delovno okolje lahko pomembno prispeva k produktivnosti, zato je prav, da se zavedamo, kako ga čim bolje optimizirati.


Pravilno prezračevanje pisarn

Prezračevanje pisarn

Dobro prezračeni prostori v katerih bivamo oziroma delamo so ključni za naše zdravje in dobro počutje. Glede na to, da na delovnih mestih preživimo kar nekaj časa, je dobrodošlo vedeti, kako se vsakodnevno spopadati s slabim, zatohlim zrakom in delovne prostore pravilno prezračiti.


5 nasvetov za pravilno prezračevanje pisarn:

  1. Priporočljivo je, da delovne prostore prezračimo minimalno dvakrat na dan. Priporočljivo pa je celo večkrat po nekaj minut. 
  2. Najbolj učinkovito bomo v stilu tradicionalne rešitve prostore prezračili, če bomo odprli dve nasprotni okni in tako v nekaj minutah omogočili pretok svežine zraka. Je pa takšna rešitev le delno uspešna ter še posebej delikatna v zimskem času, kadar prinaša toplotno izgubo.
  3. Prezračevati je potrebno vse prostore, ne le pisarne – torej tudi skupinsko kuhinjo, jedilnico, toaletne prostore …
  4. Potrebno se je zavedati, da naravno zračenje največkrat ni zadostno oziroma zaradi različnih dejavnikov ne predstavlja najbolj optimalne rešitve. Naravno zračenje namreč omogoča vdor zunanjega hrupa in zunanje nečistoče (v urbanih okoljih so to prašni delci, izpušni plini, itd ...) in povzroča že prej omenjeno izgubo energije.
  5. Najbolj optimalna rešitev za celostno in učinkovito prezračevanje pisarn so zagotovo napredne prezračevalne naprave. Njihova osnovna funkcija je izmenjava slabega zraka za svež zrak ob čim manjši toplotni izgubi.

Za dobro delovno produktivnost je svežina zraka ključnega pomena.

Prezračevalne naprave


Z uporabo prezračevalnih naprav lahko hitro, enostavno in cenovno ugodno rešite problematiko slabo prezračevanih pisarn in neprijetne vlage v prostoru.


3 ključni faktorji, ki govorijo v prid nakupu kakovostne prezračevalne naprave so zagotovo:

  • Zmanjšana toplotna izguba in lažje vzdrževanje optimalne temperature v pisarni.
  • Za vedno odpravljena vlaga v prostoru.
  • Izboljšan zrak.


S pomočjo prezračevalne naprave tako enostavno poskrbite za svežino zraka v prostoru in si s tem zagotovite: višjo sposobnost koncentracije, produktivnejši delovni čas, manjšo občutljivost za glavobole in nižjo raven stresa. 


Zaključek


Prezračevanje je poleg primerne svetlobe in temperature tako ključnega pomena za kvaliteto bivanja – tako doma kot na delovnem mestu. Nepravilno zračenje prostorov lahko povzroči številne dihalne težave in slabo vpliva na delovno produktivnost.


Za optimalen izbor najboljše možne prezračevalne naprave za vašo pisarno in montažo lahko poskrbijo pri podjetju REAM. Za seboj imajo kar 25 let izkušenj, pohvalijo pa se lahko tudi z izjemno profesionalnostjo, zanesljivostjo, hitrostjo, kakovostno storitvijo in sodobno opremo.


Storite prvi korak proti boljši kakovosti zraka in si oglejte njihovo ponudbo naprednih naprav za izboljšanje zraka.

# Značke objave