Prezračevalne naprave: zakaj so pomembne za vaše zdravje in udobje

Prezračevalne naprave: zakaj so pomembne za vaše zdravje in udobje

Prezračevanje je nujen sestavni del bivalnega okolja. Brez njega se v prostoru pojavijo povišane koncentracije onesnaževalcev, vlage in plesni, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje in počutje. Poleg tega slabo prezračevanje povzroča večjo toplotno izgubo in s tem višje stroške ogrevanja. Zato je pametno izbrati prezračevalne naprave, ki zagotavljajo svež in kakovosten zrak v prostoru, hkrati pa varčujejo z energijo.

 

Prezračevalne naprave uporabljajo tehnologijo rekuperacije toplote, kar pomeni, da izkoriščajo toplotno energijo odpadnega zraka in jo prenesejo na svež dovodni zrak.

 

Kaj so prezračevalne naprave in kako delujejo?

 

Prezračevalne naprave so naprave, ki dovajajo svež zrak v prostore in odvajajo odpadni zrak iz njih. Pri tem uporabljajo tehnologijo rekuperacije toplote, kar pomeni, da izkoriščajo toplotno energijo odpadnega zraka in jo prenesejo na svež dovodni zrak. S tem se zmanjša toplotna izguba in poveča energetska učinkovitost objekta.

Prezračevalne naprave so lahko lokalne ali centralne. Lokalne prezračevalne naprave se namestijo na eno od zunanjih sten objekta in prezračujejo posamezen prostor. Centralne prezračevalne naprave pa se namestijo v tehničnem prostoru objekta in prezračujejo celoten objekt preko razvodov.

 

Kakšne so prednosti prezračevalnih naprav?

Prezračevalne naprave: zakaj so pomembne za vaše zdravje in udobje

Prezračevalne naprave imajo številne prednosti za vaše zdravje in udobje:

  • Zagotavljajo zadostno izmenjavo zraka v bivalnih prostorih in s tem preprečujejo nastanek vlage, plesni, prahu, alergenov, bakterij in virusov.
  • Izboljšujejo kakovost zraka v prostoru in s tem prispevajo k boljšemu počutju, spanju, koncentraciji in produktivnosti.
  • Zmanjšujejo hrup iz okolice, ki bi ga slišali pri odprtih oknih in tudi sicer delujejo zelo tiho.
  • Varčujejo z energijo in denarjem, saj z rekuperacijo toplote zmanjšujejo potrebo po dodatnem ogrevanju ali hlajenju prostora.
  • Povečujejo vrednost objekta in izpolnjujejo standarde za nizkoenergijsko gradnjo.

 

Priporočamo vam, da se obrnete na strokovnjake pri podjetju REAM, ki vam bodo svetovali pri izbiri najboljše rešitve za vaš objekt.

 

Kako izbrati ustrezno prezračevalno napravo?

 

Pri izbiri prezračevalne naprave je pomembno upoštevati nekaj dejavnikov:

  • Velikost in namembnost prostora, ki ga želimo prezračevati.
  • Možnost namestitve naprave na zunanjo steno ali v tehnični prostor.
  • Možnost razvoda cevi po objektu ali potreba po samostojnih enotah.
  • Potrebna zmogljivost in učinkovitost rekuperacije toplote.
  • Cena, kakovost in garancija naprave.

Na trgu obstaja veliko ponudnikov prezračevalnih naprav, ki se razlikujejo po tehničnih lastnostih, dizajnu, montaži in servisu. Priporočamo vam, da se obrnete na strokovnjake pri podjetju REAM, ki vam bodo svetovali pri izbiri najboljše rešitve za vaš objekt.

 

REAM — pravi partner za svež zrak

 

Če iščete kakovostne, ugodne in zanesljive prezračevalne naprave, vam priporočamo, da obiščete spletno stran podjetja REAM d.o.o., ki je specializirano za klimatizacijo in strojne instalacije. V njihovi ponudbi boste našli izbrane prezračevalne naprave japonskega proizvajalca Mitsubishi Electric , ki so priznane po svoji visoki kakovosti, učinkovitosti in enostavni montaži. Poleg tega so določene prezračevalne naprave Mitsubishi Electric na seznamu Eko sklada, ki kupcem povrne del investicije.

 

Ne odlašajte in si zagotovite svež in zdrav zrak v vašem domu ali poslovnem prostoru. Obiščite spletno stran podjetja REAM d.o.o. in si oglejte njihovo ponudbo prezračevalnih naprav. Za več informacij in strokovno svetovanje jih lahko kontaktirate preko telefona 080 98 98 ali e-pošte info@ream.si.

# Značke objave
# Naključni prispevki