5 modrih novoletnih zaobljub za leto 2020

5 modrih novoletnih zaobljub

Konec decembra je čas za praznovanje, druženje s prijatelji in za posvečanje družini. Je pa tudi čas za razmislek o starem letu ter za načrte v novem. Tako na slivestrovo radi sklenemo, da bomo bolj pazili na svoje zdravje, nekaj storili za okolje, več varčevali in kupovali bolj modro. Vse to lahko dosežete z naslednjimi novoletnimi zaobljubami.

Preklop na toplotno črpalko

Preklopil bom na toplotno črpalko


Ogrevanje s toplotno črpalko je upravičeno vse bolj priljubljen način zagotavljanja primernih bivalnih temperatur in tople sanitarne vode. Toplotna črpalka premešča toploto iz zraka ali vode do tja, kjer jo potrebujemo, pri tem pa porabi le majhno količino električne energije. Pri svojem delovanju je zelo učinkovita, saj z majhno vloženo energijo pridobimo veliko toplote. Poleg učinkovitosti je toplotna črpalka še zelo preprosta za uporabo. Vse kar morate storiti je, da pritisnete gumb ali dva. Če pa svojo toplotno črpalko povežete še z mobilnim telefonom, vam še vstati več ne bo treba. Tukaj se prednosti toplotne črpalke še ne končajo. Treba je vedeti, da je tak način ogrevanja za okolje bistveno boljši od tradicionalnih načinov, saj povzroča manj emisij CO2, pa še vzdrževanje je minimalno. Si želite še malce prihraniti? Potem zaprosite še za subvencijo EKO sklada, s čimer bo vaša investicija manjša.

Zamenjava klimatske naprave

Zamenjal bom staro klimatsko napravo


Se vam zdi, da vaša klimatska naprava ne hladi več tako kot bi morala? Porabi preveč elektrike? Ropota? Potem je čas za novo. Moderne bivalne klimatske naprave zagotavljajo prijeten hlad, ne povzročajo neprijetnega mrzlega pihanja, so tihe in s svojimi filtri zagotavljajo čist in svež zrak brez prahu, vonjav in alergenov. Zaradi učinkovitih inverterskih motorjev so nove klimatske naprave zelo tihe in porabijo izjemno malo električne energije. Prav tako so klimatkse naprave naredile preskok naprej v svojem izgledu. Različne oblikovne izvedbe omogočajo, da jih v svojem stanovanju ne boste niti opazili. Če pa želite svoje novo čudo tehnike pokazati še obiskovalcem, obstajajo posebni dizajnerski kosi v različnih barvah, ki nikogar ne pustijo ravnodušnega. V prehodnih in zimskih obdobjih pa lahko seveda računate še na učinkovito in varčno ogrevanje.

Čiščenje klimatske naprave

Temeljito bom očistil svojo klimatsko napravo


Torej, imate klimatsko napravo, s katero ste zadovoljni. Potem ji privoščite temeljito čiščenje. Redno čiščenje filtrov in uparjalnika je nujno za dobro delovanje klime ter optimalno porabo električne energije. Prah deluje kot izlolator, kar pomeni, da se bo zaradi njega vaša naprava preveč segrevala in slabše odvajala toploto in vlago iz zraka. Zatorej se ob spomladanskem čiščenju spomnite še na klimo:


  • Z notranje enote pobrišite prah in jo umijte z vlažno krpo.
  • Snemite sprednjo ploščo in jo pobrišite.
  • Posesajte filter za zrak.
  • Filter za čiščenje zraka sperite z blago milnico in ga temeljito posušite.
  • Naročite se na profesionalni servis, ki vključuje generalno čiščenje in pregled.


Načrtovanje prezračevanja pri gradnji

Pri gradnji bom načrtoval dobro prezračevanje


Boste v novem letu gradili? Potem vas čaka obilica dela, pri katerem naj vam bo kvaliteta bivanja na prvem mestu. Zato je zelo pomembno, da pri gradnji razmisliti še o kvalitetnem prezračevanju. S prezračevanjem zmanjšujemo nabiranje kondenza na oknih in stenah, kar vodi v razvoj plesni. Kadar odpiranje oken ne zadostuje, je potrebno poseči po tehnološko naprednejšem prezračevanju, ki zagotavlja stalni dovod svežega zraka. Moderno prezračevanje omogoča hitro in učinkovito izmenjavo zraka, ne da bi pri tem ustvarjalo neželen prepih.


  • Lokalno prezračevanje je za tiste, ki potrebujete dodatno prezračevanje posameznih prostorov.
  • Centralno prezračevanje izmenjuje zrak v prostorih preko kanalskega razvoda.


Tudi pri prezračevalnih sistemih preverite, ali ste upravičeni do subvencije EKO sklada, ki vam bo prihranila nekaj denarja.

Ponudba podjetja - REAM d.o.o.

Pregledal bom ponudbo podjetja REAM


Ne glede na to, ali potrebujete le nasvet ali pa se odločate za nakup klimatske naprave, toplotne črpalke ali prezračevalnega sistema, se oglasite pri podjetju REAM. Pomagali vam bomo izbrati najboljšo napravo za vas ter vam svetovali glede uporabe, vzdrževanja ali pridobitve subvencije EKO sklada. Naši pooblaščeni monterji bodo poskrbeli za kvalitetno vgradnjo in servisirane, kadarkoli boste to potrebovali. Vsekakor boste navdušeni nad napravami Mitsubishi Electric, ki zagotavljajo vrhunsko kvaliteto, na katero se lahko zanesete.

# Značke objave