Kdaj je najboljši čas za nakup toplotne črpalke?

Najboljši čas za nakup toplotne črpalke

Toplotne črpalke so vse bolj priljubljena izbira za ogrevanje in hlajenje domov ter poslovnih prostorov. Mnogi se odločijo za nakup toplotne črpalke proti koncu poletja, pred prihodom zime. September je vrhunec prodaje toplotnih črpalk, večina prodaje pa se zgodi med avgustom in decembrom - vsaj na severni polobli. Takrat se ljudje zavedajo prihajajočih stroškov ogrevanja v zimskem času. Vendar pa se postavlja vprašanje, ali je to res najboljši čas za nakup toplotne črpalke?

Kazalo vsebine

1 Štirje letni časi - kateri je pravi?

1.1 Namestitev toplotne črpalke jeseni in pozimi

1.2 Namestitev toplotne črpalke spomladi in poleti

2 Najboljši čas je zdaj

3 Povzemimo

Obstaja napačno prepričanje, da je nakup toplotne črpalke izven sezone cenejši.

Štirje letni časi - kateri je pravi?

Toplotne črpalke

Nakup toplotne črpalke pred prihodom zime se zdi smiseln. Ni namreč pametno čakati do zime, ko je namestitev toplotne črpalke lahko prepozna, saj jo že potrebujemo. Posledično se mnogi odločajo za nakup toplotne črpalke še pred ohladitvijo.


Namestitev toplotne črpalke jeseni in pozimi


Čeprav je namestitev toplotne črpalke pozimi zagotovo najbolj potrebna, najbrž ni najbolj praktična. A včasih ne gre drugače. Največji problem, s katerim se srečujemo pozimi, je prekinitev ogrevanja med samim postopkom namestitve, vendar se lahko v večini primerov ta težava zmanjša z neko obliko nadomestnega ogrevanja, recimo s klimatsko napravo.


Namestitev toplotne črpalke spomladi in poleti


Obstaja napačno prepričanje, da je nakup toplotne črpalke izven sezone cenejši. Čeprav je razpoložljivost namestitve zagotovo večja, cene enot običajno niso znižane. Nekateri prodajalci morda ponujajo majhen popust pri stroških namestitve, vendar to ni nujno. Edina resnična prednost nakupa toplotne črpalke v spomladansko-poletnem obdobju je, da je nekoliko bolj verjetno, da se namestitev izvede takrat, ko si to želite.


Spomladanski čas je dejansko zelo primeren za nakup in namestitev toplotne črpalke, kar pa mnogi spregledajo. Prednosti namestitve toplotne črpalke spomladi so, da takrat običajno ni potrebe po ogrevanju ali hlajenju, zato je motnja minimalna. Razporeditev montažnih terminov je prav tako bolj prilagodljiva, in brez občutka nujnosti lahko načrtujete namestitev po lastni izbiri. Druga velika prednost namestitve toplotne črpalke spomladi je, da jo lahko uporabljate tudi za hlajenje v poletnih mesecih, če ste izbrali model, ki to omogoča.


Najboljši čas je zdaj

Toplotne črpalke kupite zdaj

Če upoštevamo, da toplotna črpalka omogoča prihranke pri ogrevanju stanovanja in pri pripravi sanitarne vode skozi celo leto, je dejansko najugodnejši čas za nakup toplotne črpalke prav zdaj. Z investicijo v toplotno črpalko boste lahko prihranili pri stroških elektrike in pri nakupu energentov, ki ste jih kupovali do sedaj, in hkrati zmanjšali svoj ogljični odtis. Prej ko začnete varčevati pri stroških energije z uporabo toplotne črpalke, večji bo dolgoročni prihranek, saj se prihranki kopičijo skozi čas.


Ne glede na letni čas, je zdaj najprimernejši trenutek za nakup toplotne črpalke. Z zgodnjim nakupom boste lahko takoj začeli izkoriščati prednosti učinkovitega ogrevanja in priprave tople vode. Poleg tega boste zmanjšali svojo odvisnost od tradicionalnih energijskih virov, kot je nafta ali plin, ter prispevali k trajnostnemu načinu življenja.


Seveda pa je pomembno, da uskladite termin namestitve tako, da poseže v vaš življenjski ritem čim manj. Pri načrtovanju namestitve toplotne črpalke se posvetujte z izkušenimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali najti optimalen čas in način za izvedbo namestitve. Prilagodite sebi in svojim potrebam, da bo postopek namestitve čim manj moteč in da se boste lahko čim prej prepustili udobju in prihrankom, ki jih prinaša uporaba toplotne črpalke.


S pravočasnim nakupom in namestitvijo toplotne črpalke boste lahko uživali v udobnem in energetsko učinkovitem bivalnem okolju, občutili prihranke pri računih za energijo ter naredili pomemben korak k trajnostni in okolju prijazni prihodnosti. Ne odlašajte, temveč izkoristite trenutno ugodno priložnost ter se podajte na pot do varčevanja in trajnostnega življenjskega sloga s toplotno črpalko.

S pravočasnim nakupom in namestitvijo toplotne črpalke boste uživali v udobnem bivalnem okolju

Povzemimo


Nakup toplotne črpalke je smiseln korak za vse, ki si želijo zmanjšati stroške ogrevanja in hkrati prispevati k ohranjanju okolja. Ne glede na letni čas je zdaj najprimernejši čas za investicijo v toplotno črpalko, saj se prihranki pri stroških energije kopičijo skozi čas. S prilagodljivim načrtovanjem termina namestitve lahko zmanjšate motnje v vašem vsakodnevnem življenju. S pravočasnim nakupom in namestitvijo toplotne črpalke boste uživali v udobnem bivalnem okolju, občutili prihranke pri računih za energijo ter prispevali k trajnostni prihodnosti. Zato ne odlašajte, temveč izkoristite priložnost in se odločite za toplotno črpalko, ki vam bo prinesla dolgoročne prihranke in udobje v vašem domu.


Pri podjetju REAM vam bomo svetovali pri izbiri, poskrbeli za kvalitetno montažo in vam pomagali pri oddaji vloge za pridobitev sredstev EKO sklada, da bo vaša investicija v novo ogrevanje kar se da ugodna. Pri nas lahko izbirate med različnimi modeli toplotnih črpalk znamke Mitsubishi Electric, s katerimi boste dolgoročno nadvse zadovoljni.

# Značke objave
# Naključni prispevki