Prednosti lokalnega prezračevanja

Prednosti prezračevanja

Ste vedeli, da lahko s pomočjo lokalne prezračevalne naprave nadvse enostavno poskrbite za prijetno svežino zraka v lastnem domu? Poslovite se od neprespanih noči in slabega počutja, ki ga brez da bi se zavedali povzroča slab zrak!

Svež zrak je osnova zdravega bivalnega okolja in ključ do dobrega počutja.

Pomembnost prezračevanja


Brez težav bi lahko trdili, da se velika večina ljudi ne zaveda ključne pomembnosti prezračevanja doma za lastno zdravje. Glede na dejstvo, da zaradi modernega življenjskega sloga skoraj 80 % časa preživimo v zaprtih prostorih, bi morali lastna domovanja nujno prezračevati večkrat na dan


V nasprotnem primeru se hitro zgodi, da v zaprtih prostorih nivo kakovosti zraka hitro upade … slab zrak pa ne da bi se zavedali vpliva na naše slabo počutje. Povišana koncentracija ogljikovega dioksida iz izdihanega zraka in manjko kisika v prostoru namreč vplivata na to, da se težje skoncentriramo in opravljamo vsakdanje miselne naloge, se težje učimo, se celo noč premetavamo po postelji in slabo spimo … Posledično se zbujamo nenaspani in se nasploh počutimo, kot da bi nas še pred prvo jutranjo kavo povozil traktor.


Kje se torej skriva rešitev?


Rešitev kot na dlani

Lokalno prezračevanje v prostoru zagotavlja svež zrak

Tudi z rednim ročnim odpiranjem oken je težko doseči kakovostno prezračevanje … Poleg tega pa z ročnim prezračevanjem izgubljamo energijo, v domovanje pa vdirajo nezaželen hrup, nečistoče in insekti. Same nepotrebne neprijetnosti …


Glede na potrebe in življenjski slog sodobnega človeka so vgradnje prezračevalnih sistemov z rekuperacijo postali standard za udobno bivanje. In ne govorimo samo o novogradnjah – lokalno prezračevanje je kot nalašč za že obstoječe objekte, saj je poseg v objekt minimalen, učinkovitost prezračevanja prostora pa še vedno odlična. Rešitev za dobro prezračeno domovanje je torej kot na dlani! 


Glavni plus lokalnih prezračevalnih sistemov je vsekakor dejstvo, da odvajajo višek vlage, vonjav, ogljikovega dioksida in škodljivih snovi, hkrati pa prostoru dovajajo svež zrak obogaten s kisikom.

Lokalno prezračevanje v prostoru zagotavlja svež zrak, obogaten s kisikom.

Prednosti lokalnega prezračevanja


Lokalno prezračevanje predstavlja odlično rešitev za svež in čist zrak v vašem bivalnem prostoru.


Največje prednosti lokalnega prezračevanja pa so naslednje:

  • Dejstvo, da gre za minimalni poseg v objekt in enostavno montažo
  • Po želji je mogoče prezračevati le del stanovanja. Idealno je zaprostore do površine 80 m2z izkoristkom izmenjave toplote do 80 %.
  • Gre za odlično rešitev prezračevanja tudi v prostorih, iz katerih želimo le odstraniti prekomerno vlago, kot so na primer garaže ali kleti.
  • Lokalne enote zagotavljajo filtracijo zraka in kontrolirano prezračevanje. 
  • In najboljše za na konec …Minimalnapotreba po vzdrževanju in dodatnemu čiščenju.


Zaključek


Lokalno prezračevanje je torej lahko vaš skriti zmagovalni adut za svež in zdrav zrak vsakdan! Pri vgradnji lokalnega prezračevalnega sistema je za učinkovito delovanje naprave potrebno upoštevati le tloris in postavitev pohištva. V primeru, da gre za večjo hišo in bi si želeli optimalno prezračevati celoten dom pa je potrebno razmisliti o vgradnji večjega števila lokalnih prezračevalnih naprav ali sistem centralnega prezračevanja. Izbira sistema prezračevanja je torej odvisna predvsem od posameznikovih potreb in same zasnove projekta.


Če je pri načrtovanju novogradnje najbolj smiselno izbrati centralni prezračevalni sistem, je v primeru renovacije doma oziroma sanaciji prezračevanja le dela doma v večini primerov smiselno izbrati lokalno prezračevanje.


Preverite ponudbo odličnih prezračevalnih naprav še danes! Z dodatnimi vprašanji in specifičnimi situacijami pa se lahko obrnete tudi na izkušeno REAM ekipo, ki vam bo s svojim znanjem in izkušnjami zagotovo pomagala rešiti vse dileme.

# Značke objave