Pripravite se na jesen – s toplotno črpalko

Ogrevanj s toplotno črpalko je odlična izbira

Toplotna črpalka za ogrevanje predstavlja vedno bolj priljubljeno odločitev vseh tistih, ki cenijo dolgoročno učinkovitost, enostavnost uporabe, varčnost in trajnostno naravnanost. Gre za čisto in okolju prijazno rešitev ogrevanja, ki se lahko pohvali z mnogimi prednostmi.

Toplotna črpalka dolgoročno gledano predstavlja najbolj učinkovit in varčen način ogrevanja.

Prednosti toplotne črpalke


Prednosti, ki jih ponuja ogrevanje (in hlajenje) s toplotno črpalko je mnogo … Pa si poglejmo nekaj ključnih:


  • Gre za najbolj varčen način ogrevanja. Za delovanje toplotne črpalke se uporabi malo električne energije, stroški obratovanja pa bodo zagotovljeno nizki ne glede na to, za kakšno vrsto toplotne črpalke se odločite.
  • Dolga življenjska doba. Toplotna črpalka predstavlja vrhunsko rešitev ogrevanja in se lahko pohvali z izjemno dolgo življenjsko dobo.
  • Gre za okolju prijazno in nadvse enostavno rešitev ogrevanja. Toplotna črpalka energijo za svoje delovanja jemlje iz okolice – kar približno 70 % energije namreč črpa iz zraka, zemlje ali sonca. Deluje na način, da toploto premika od enega vira k drugemu, s tem pa predstavlja najbolj sodoben in ekološki način ogrevanja. 
  • Toplotna črpalka omogoča tako kakovostno ogrevanje kot hlajenje. Gre z napravo, ki zagotavlja optimalno klimatsko bivanje v vseh letnih časih! Z nakupom toplotne črpalke si tako zagotovite hladna poletja in prijetno tople zime. 
  • Investicija nakupa se hitro povrne. Dolgoročen prihranek s toplotno črpalko je lahko tudi trikraten, investicija nakupa pa se povrne že v nekaj letih. 
  • Nakup toplotne črpalke je mogoč s pomočjo Eko sklada. Le ta zagotavlja vračilo subvencije v višini od 20 % do 50 %, oziroma v vrednosti od tisoč do pet tisoč evrov.


Kako deluje toplotna črpalka

Kako deluje toplotna črpalka?

Za boljše razumevanje vseh prednosti tovrstnega ogrevanja je potrebno razumeti delovanje toplotne črpalke. Pomembno je vedeti, da sama toplotna črpalka ne ustvarja toplote, temveč deluje na način, da toploto od enega toplotnega vira premika k drugemu.


Toploto pri nižji temperaturi “črpa” iz okolice (torej iz površinskih in talnih voda, zunanjega zraka, zemlje, sončne energije … ), nato pa jo s kompresorjem ogreje in jo pri višji temperaturi oddaja v prostore, ki jih ogreva. 


Delovanje toplotne črpalke lahko pojasnimo tudi s krogotoki, ki so med seboj neodvisni in imajo vsak svojo pomembno nalogo:

  • Krogotok št. 1: Njegova naloga je, da iz okolice oziroma zunanjih virov toplotno energijo vnese v krogotok št. 2.
  • Krogotok št. 2: V tem krogotoku se temperatura dvigne s pomočjo dodatnih krogov energije. 
  • Krogotok št. 3: V zadnjem krogotoku energija potuje do ogrevalnega sistema, kot so recimo radiatorji ali talno gretje in ogreje naš dom.

Čas za izbiro toplotne črpalke je sedaj – bodite pravočasni!

Vrhunsko ogrevanje


Toplotna črpalka predstavlja neprecenljivo udobje v bivanju v vseh letnih časih. Družinsko življenje je tako s pomočjo toplotne črpalke v hladnih mesecih še bolj prijetno. Ne gre zgolj za investicijo, ki se bo hitro povrnila, temveč za investicijo, ki bo maksimalno izboljšala kakovost življenja celotne družine


Ne odlašajte z nakupom in se pravočasno pripravite na prve mrzle jesenske dni! 


Povzemimo


Z nakupom toplotne črpalke si lahko zagotovite kar 20 let (ali celo več) varčnega in udobnega ogrevanja! Zato ne odlašajte in kontaktirajte vrhunsko ekipo podjetja REAM za rezervacijo termina in osebno svetovanje na področju nakupa in namestitve toplotne črpalke. Nekaj je gotovo: odločitev za nakup toplotne črpalke bo vaša najboljša odločitev!

# Značke objave