Izboljšajte kakovost zraka - filter Plasma Quad

Kakovost zraka

Se kdaj vprašate, kakšna je kvaliteta zraka v vašem domu, v pisarni, v telovadnici? Kakšen zrak dihate medtem ko spite, ustvarjate in telovadite? 

Kazalo vsebine

  1. Zrak v zaprtih prostorih
  2. Filter Plasma Quad

Zrak v zaprtih prostorih


Vse bolj je jasno, da je zrak v zaprtih prostorih lahko celo bolj škodljiv in onesnažen kot zunanji zrak v mestih.  K negativnemu vplivu zraka v zaprtih prostorih na naše zdravje in počutje prispeva tudi količina časa, ki ga ljudje preživimo v zaprtih prostorih -  v povprečju je to 90% našega časa.


Zrak nosi v sebi osnovne pline (kisik, dušik, argon, ogljikov dioksid,...) ter različne delce in aeorosole - delce snovi, ki lebdijo v zraku. Delci so lahko raznoliki - prah in prašni delci, cvetni prah, lesni in tobačni dim, vlažni delci, virusi, bakterije, alergeni, hlapne kemične spojine itd. in najpogosteje ti prispevajo k nizki kvaliteti bivanja in poslabšanju zdravja.


Onesnažen zrak v zaprtih prostorih negativno vpliva na naše splošno dobro počutje, produktivnost, razpoloženje ter na naše dihalne organe, kožo in poslabšajo obstoječe ter kronične zdravstvene težave (astma, alergije, imunski sistem).


Kvaliteten in čist zrak je esencialen za kakovostno in zdravo življenje. Poskrbimo, da so naši prostori prezračeni, čisti, osveženi.


Kaj poleg rednega zračenja še lahko storimo za zmanjšanje negativnega vpliva zraka na naše zdravje:

  • odstranimo pohištvo, ki vsebuje škodljiva lepila, barve in druge kemične spojine;
  • prenehajmo s kajenjem v zaprtih prostorih;
  • redno čistimo tla in ostale površine s sesalniki in vodo (brez močnih kemičnih čistil);
  • preverimo gradbene materiale stavb, prostorov - kjer je mogoče izberemo okolju in zdravju prijazne materiale;
  • preverimo tesnjenje oken, zračenje kuhinje (napa) in kopalnice;
  • zmanjšamo uporabo kadil, svečk, ki ustvarjajo dim;
  • v primeru rabe drv za ogrevanje preverimo zračenje in optimalno delovanje kurilne naprave;
  • v prostore namestimo čistilne ali filtrirne naprave - klimatske napraveprezračevalne naprave, samostojni čistilci zraka, UV svetloba, dezinfekcijska sredstva, itd.


Filter Plasma Quad


S klasičnim prezračevanjem - odpiranje oken ali vrat ali prezračevalnimi sistemi sicer v zaprte prostore vnesemo svež zrak, a škodljivi delci v prostoru še vedno ostanejo oz. jih še dodatno vnesemo v prostore od zunaj. Za optimalno kvaliteto zraka v zaprtih prostorih je smiselno uporabiti čistilce zraka, ki iz zraka odstranijo škodljive delce in neprijetne vonjave. Sodobne naprave za čiščenje in filtriranje zraka so zasnovane tako, da učinkovito odstranijo mikroorganizme, viruse, bakterije, alergene in zagotovijo svež ter čist zrak.


Takšen je filtrirni sistem Plasma quad, ki deluje kot električna pregrada, da zajame in nevtralizira najmanjše delce v zraku velikosti do 2,5μm - zajame tudi do 99,8 % virusa Covid-19 (SARS-CoV-2)! Laboratorijsko preizkušen filtrirni sistem Plasma quad deluje z ustvarjanjem in praznjenjem visokonapetostnega električnega polja.


PLASMA QUAD sistem za filtriranje zraka je vgrajen v izredno učinkovito in varčno klimatsko napravo Mitsubishi MSZ-LN. Tako pridobite kar 3 funkcije v 1 napravi - hlajenje, ogrevanje in filtriranje zraka v zaprtih prostorih.


Filter PLASMA QUAD CONNECT (MAC-100FT-E / PAC-SK51FT-E) pa se lahko namesti tudi v druge klimatske naprave Mitsubishi Electric; stenske enote nove in pretekle serije Residential, kasetne enote ter kanalske in stenske enote serij Commercial in City Multi.

Kvaliteta in svežina zraka brez virusov, bakterij, prahu in prašnih delcev.

Filter Plasma Quad

Zaključek


Čist in svež zrak v zaprtih prostorih je esencialen za kakovost bivanja in naše zdravje. Zrak v zaprtih prostorih vsebuje številne škodljive elemente - delce in aerosole, ki jih ne vidimo, vendar ogrožajo naše zdravje. Zato je poleg rednega prezračevanja smiselno uporabiti čistilne in filtrirne naprave, ki bodo odstranile škodljive delce. Filtri zraka (npr. Plasma Quad) učinkovito preprečujejo možnost virusnih infekcij, alergij in zagotavljajo varno notranjo klimo.

# Značke objave